18 Mayıs 2009 Pazartesi

Yarınlar Projesi, Uzay Filosu Üniteleri..

Mekikler:
İlk uzay savaşçıları. Tüm diğer üniteler gibi bunlar da modüler dizaynlıdır ve belli bir kapasiteye sahip iskelet yapılardır. İstenirse standart şablonlar kullanılır ya da oyuncular amacına göre özelleştirebilir-casus-radar-indirme-füze-avcı-nakliye mekikleri VS..
Hafif Avcılar:
İlk tek kişilik ya da insansız savaçılar.
Ağrı avcı-bombardıman:
Biraz daha cüsseli bir avcı tipi ve yük gücü ile savunmaları daha iyi.
Dron avcılar:
İnsansız avcılar. Ucuz, basit ve bol miktarda mevcut.
Casus Gemiler:
Hızlı ve Hayaler gemiler.
Radar Gemiler:
Geniş bir alanı görebilen zayıf savaş güçlü elektronik ve dedektör güçlü gemiler casus üniteleri de tespit edebilir.
Kaşif Gemiler:
Casus gemilerde farklı olarak görünürler ama hızlılar. Radar gemiler gibi geniş alanları görürler, gezegenlerin kalite ve özelliklerini ayrıntı ile raporlayabilmesi hangi gezegene öncelkili koloni kurulacağını saptamakta etkili çünkü bu gemiler ya da İnceleme Modülü Araştırması olmadan gezegenlere koloni kurmak ve Koloni-Üs modüllerinin Keşif Özelliği ile kaynakları görebilmen mümkün.
Kargo gemileri-Nakliye gemileri:
Kargo cansız ve yük taşır. Nakliye gemileri yolcu gemisi olarak da anılabilecek kalitede gemilerdir.
Askeri nakliye gemileri:
İndirme Gemilerini taşıyan büyük taşıyıcı gemiler. İndirme destek için uzun menzilli savunma ve Güçlü ECM yetenekleri vardır. Gezegen dövücü silahları ile kara birliklerinin önünü tıkayan direnişi açmada topçu-bombardımancı gibi çalışır.
İndirme gemileri:
Asker ve askeri araç indirmede kulanınlan gemiler süratle iniş ve çevik sıyrılma kabiliyetleri ile dikkat çeker. Vurulmaları zordur ama pek ala vurulurlar.
Korvetler:
En küçük savaş gemisi Bir avcı gibi hızlı, çevik, hareketli olması ile göze çarpar. Savaş pilotları kullanır korvetleri.
Destroyer:
Filoların omurgası bu gemilerdir. Zırhlı ve güçlü, her yola giden sağlam geniler.
Drednot:
Ağır Zırhlı ve çok sağlam vuran, dayanıklı, taşıma-silah-zırh-kalkan güçleri yüksek gemiler savaş alanlarının devleridir. Kendi avcı filoları vardır ve tek başlarına filolara kafa tutabilirler.
Maden Sökücü İstasyon gemiler:
Bunlar meteorlara ya da gezegenlere konabilen, üzerlerindeki daha küçük istasyon modülleri ile farklı yerlerde sayısız kü.çük söküm istasyonu kurabilen toplayıcı ve rafineri gemilerdir. Bu bölgelere gelen Cargo gemileri ile ya da geçitler ile bu kargolar ihtiyaç duyulan üs ve gezegenlere gönderilir.
Koloni Gemileri:
İstasyon gemilerinden farkları var. İstasyon sadece kaynka söker. Bunlar Modüller halinde üzerinde küçük bir şehir taşır ve içinde nüfusu vardır. Her koloni gemisi bir şehirdir. İndiği yerde bir şehir kurması modüllerin yerleşme hızına bağlı olarak birkaç saat veya birkaç gündür. Şehirden sonra süratle maden üsleri ve askeri üsler inşasını da başlatabilir. Koloni gemisi pahalı bir oyuncaktır çünkü bir gezegeni biranda tamemen kolonize edebilecek bir sistemdir.
Carrier:
Carrier, İngilizceden Tükçeye uçakgemisi olarak geçmiştir. Ben de burada bu ayrınıtı yüzünden tanımlama zorlukları çekiyorum. Nasıl doğru tercüme edileceğini bilen varsa söylesi. Uçak gemisi desem tam oturmuyor, uzay-uçakgemisi tren gibi uzayan bir isim oluyor. En iyisi keriyer-kariyer mi desem bilmiyorum ki.. neyse, kısa menzilli avcıları iyi korunaklı ve hızlı bir seyyar üsle gezdirmek gerekir.. Hızlı bir ev, iyi bir ikmal istasyonu, ve yabana atılmayacak bir savunma ve saldırı platformudur.. Gezegende suya ve karaya inebilir, yörüngede nöbet tutabilir.
Silah Gemiler ve Süper silah Gemiler:
Bunlar devasa Işın silahları, gezegen deşici silahlar, zırhlı ve filo katili gemilerdir. Çok zırhlıdırlar ve savunma silahları çok etkilidir. Çevik olamamları ve normal uzayda yavaş olmaları önemsizdir çünkü bunların tek vuruşu ile en güçlü zırhlılar bile savaşamaz hale gelir, yarılır ya da patlar. Gezegenlere vurduğunda birkaç saniye içinde gezegen nüfusunun yüz milyonlarca kişi azalmasını sağlayacak yıkım gücüne sahiptir.
Cepahane gemileri, Reaktör gemileri, Onarım gemileri, Kalkan gemileri-Destek sınıfı gemiler:
Bunlar yakınlarındaki gemilerin savaş kabiliyetlerine destek sağlayan gemilerdir ve cidden önemli görevleri vardır. İçinde bulundukları filoya otomatik olarak yardım ederler.
Uzay Tarakları:
Enkazlar uzayda yüzer ve belli ölçüde kullanılabilir malzeme barındırabilir. Püskürtülen bir düşman saldırısı sonrası yörüngendeki enkazı temizlemek bazen bir teknolojide belli bir ölçüde bilgi ilerlemesi sağlar ya da savaş hasarını kısmen-fazlası ile tazmin edebilir. Uzay tarakları kendi bölgelerinde otomatik olarak çöp toplar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder