16 Mayıs 2009 Cumartesi

Project Tomorrows-Yarınlar Projesi

Bu proje deneysel bir Projedir. Bir bilgisayar oyunu projesidir. Aklımdaki bazı fikirleri ve bazı türleri harmanlayarak bir oyun tasarlamaya çalışacağım burada.

Türkiye'de oyun sektörü yok gibi. Zaten Türk insanı oyuna para vermez, karnımızı zor doyururken oyun bir lükstür çoğumuz için.

Hayal üretmeyen bilgi de üretemez. Ve bilgi üretemeyen toplumlar diğerlerinin kölesi olmaya, onların dümen suyunda çalkalanmaya mahkumdur. Hayal Fabrikalarının ülke çapında üretime başlaması kurtuluş için bir diğer umut ışığı olacaktır.

AYRINTILAR:

Project Tomorrows-Yarınlar projesi(İngilizceyi inkar etmek bugünün dünyasında bütün dünyayı inkar etmek demektir, İngilizceye düşman olmayın. Düşman olacaksanız kendi dilinizi zayıf kılanlara, ülkenizi zayıflatmış iktidarlara düşman olun. Ülke güçlü ise dili de güçlüdür, ülke dünyada söz sahibi ise dili de yayılır ve konuşulur, yazılır, o dilde eserler verilir, çeviriler artar.), ne diyordum, Yarınlar Projesi bir Bilim Kurgu projesidir.

Yarınlar evreni olarak adlandırdığım oyun dünyasının arka planında şu aşamada sadece insanoğlu ve onun Samanyolu'ndaki birkaç sektörde kendi içinde yaşadığı içsavaşı mevcut. Diğer uzaylı ırkları ilerde ekleyebilirim.

Hikayenin geçtiği evren ve zaman ile ilgili olarak konuşayım.. Hikayeyi şu durumda Kovan Savaşları hikayemin içinde bulunduğu UFUKLAR-Horizons Evreninde tasarlıyorum. Alternatif bir gelişim söz konusu yani Ufuklar ile %100 uyum hedeflemiyorum. Alternatif gerçeklikte geçen bir hikaye de olabilir, Kovan Savaşları evrenini geleceğinden bir kesit de olabilir TOMORROWS-Yarınlar Projesi.

Oyun dedik, tarih dedik, konu ve tür dedik..

Tarih yaklaşık 2200'lerin başı ve 2300'ler gibi.. Bu tarih aralığı bilim kurguda çok kullanılır. Kabaca pek çok bilim kurgu yazarının öngörüleri bu tarihlerde artık insanoğlunun Dünya gezegeni ötesinde gezegenlere yerleştiği, ışık hızında yolculuğu çözdüğü, kendi güneş sistemi dışında vızır vızır gezdiği yönündedir. Benim Kovan Savaşları hikayem ile ilgili olarak ise bu tarih henüz ilk birkaç satır notlarını aldığım çok HAM haldeki bir döneme denk gelir.

Konusu İnsan kolonileri arasında bir içsavaş. Büyük İhtimalle merkezi hükümetin vergileri ve kolonilere artan baskısı kolonileri canından bezdiriyor. Kolonilerin özgürlüklerinin gir gide kısılması, artan vergiler, huzursuzluklar, ayaklanmalar ve geri planda sinsi planları olan siyasetçiler ve büyük şirketlerin entrika savaşları.. Sonuçta patlayan bir içsavaş.. Koloni Savaşları Dönemi..

Bu dönemde ittifak olan koloniler ve tek olan koloniler, Merkezi Hükümet güçleri arasında süren bir savaş ile Galaksinin İnsan kontrolündeki bölümünde kan gövdeyi götürüyor. Bu dönemin ilk aşamada hafif ateşkesler ve çatışma yoğunluğunun azalıp arttığı dönemler ile 5 ila 10 yıl sürmesi söz konusu olabilir ya da 50-100 yıllık bir buhran dönemi insanı bekliyor olabilir.

Oyuncular böyle bir ortamda sadece İnsan ırkı ile oyuna başlayacak.

Devam edecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder