18 Mayıs 2009 Pazartesi

Yarınlar Projesi, Savunma Yapıları..

Roketatar Siteleri:
Basit avcı ve misil savunması kısa menzilli.Atmosfer içinde etkin.
Füze üsleri:
Savunma ve saldırı amaçlı farklı tip ve boyutta füzeler mevcuttur. Sadece yörüngeye etkili ya da güneş sisteminin tamamını vurabilecek misillere sahiptir.
HAFİF Roket-gatling-lazer-topçu taretleri:
Bunlar Kara savaşı ve yer destek amaçlı küçük sistemler. Taretlerin çapı 1-2 metre ile 3-5 metre arasında değişir.Yüksek irtifaya etkililer.
ORTA Çaplı Taretler:
5-10 metre çaplı Taretler üs ve şehir savunmalarında yoğun biçimde bulunur. Zırhlı, sağlam, güvenilir direnç noktalarıdır. Yörüngeyi vurabilirler. Kara silahlarının menzili yüzlerce kilometreye ulaşır.
AĞIR Taretler:
Bunlar cidden büyük silahlardır. 50 metre çapa ulaşan taretlerin silahları gezegen savunmasının ciddi elementleri olarak yörüngeden çok uzaktaki hedefleri bile vurabilir.
Ateş sığınakları: İçine doluşan askerlerin korunak içinden ateş etmesini sağlayan zırhlı ve kapalı siper yapılar. Yaklaşık 5-10 metre çapında inşa edilirler.
Iyon topu sistemleri:
İyon silahları gemilere elektronik hasar verir ve Elektronik özel yeteneklerini bir süre kapatır. İyon silahları ile vurulmuş ve savaşdışı kalmış gemiler kolayca yok edilebilir ya da ele geçirilebilir.
Gauss ve Rail sistemleri:
Kinetik enerji sistemleridir bunlar. Taretlere yüklenebilirler.
Plazma ve Beam Sistemleri:
Işın ve plazma sistemleri de modüller şeklinde iskelet-BOŞ taretlerin içine yerleştirilirler(Taret silahlar upgrade ile değiştirilebilir). Bir taret basit bir UPGRADE tıklaması ve kısa bir süre içinde Lazer topunda ya da roket taretinden Plazma ya da İyon taretine dönüştürülebilir. Görünüşü de bunu yansıtır biçimde renk ve ışıklar ile değişir.
EMP sistemleri:
Electro Magnetic Pulse-Elekto Manyetik Nabız-Vuruş. Bu silah elektronikleri-elektronik devreleri vurup onları yakan bir sistem.EMP'ye karşı kalkan-izolasyon araştırmaları yapılmamış sistemlerin EMP karşısısında hiç şansı yoktur. Uçaklar, füzeler, sensörler, tanklar, gemiler,.. herşey susar.
Psişik silahlar ve Psi kalkan sistemleri:
Bu sistemler alan etkili sistemlerdir. Radyo yayını gibi bir kule ile yayın yapan psişik-telepatik dalgalar düşman askerlerin beynine onları etkisiz hale getiren emirler söyler ya da kendi askerlerine düşman eder. Koruma yine Karşı Dalga yayan kırıcı jeneratörler ile mümkündür. Araştırmalar ile bazı tanklar ve gemiler ciddi Psi Kalkan gücüne ya da saldırı gücüne kavuşabilir.
Mayın sistmeleri ve Uzay mayın Kozası sistemi:
Uzaya inşa edilen mayın bölgeleri kamikaze kuşlar gibidir. Hedef yok edildiğinde arta kalan mayınlar görev yerlerine döner. Mayımları tespit çok ama çok zordur ve çok zaman çok geç fark edilirler.
Mikrodalga sistemleri:
Bunlar canlı hedefleri geçici ya da kalıcı olarak bayıltan-kızartan silah sistemleridir. Zırhtan etiklenmezler ve microdalga kalkanı araştırması olmayan üniteler bunlara karşı savunmasızdır. Başarılı bir mikro dalga saldırısı ile vurulan bir geminin bütün mürettebatı ölü ya da baygı durumdadır. Gemide sadece Robot-otomatik sistemler çalışır durumdadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder