18 Mayıs 2009 Pazartesi

Yarınlar projesi, Kaynak Tipleri.

Kaynak tiplerine dair..
Yemek: Nüfus için gerekli bir kaynak. Su ve Yemek aslında HAVA ile beraber Yaşam Destek adı altında bir şekilde birleştirilebilir.. Ama hala bu kaynaklar gerekli..
Atmosferik Uygunluk(Hava-temizlik): Bir kaynaktan ziyade gezegenlerin ilk incelenmesi esnasında ortaya çıkan verilerinde bir kriter. Dünya tipi atmosfer özelliği taşıyan bir gezegen çok daha kıymetlidir.
Su: Tarım ve nüfus için gerekli bir kaynak.
Nüfus: Gemiler, ordu, herşey için lazım. İnsan gücü çok önemli bir kaynak. Şehirlerde doğal hızla zahmetsizce ürer ya da KLON Tesisleri ile süratle suni olarak üretilir.
Metal: Bildiğin demir-titanyum vs.. Gemi, silah, inşaat, herşey için gerekli.
Kristal: Temelde elektronik sistemler ve yüksek teknoloji için gereklidir.
Hidrojen: Hidrojen (reaktörleri) enerji için ve silah malzemesi olarak kullanılır. Avcı filoları, korvetler, yer birlikleri, atmosferik küçük araçlar için gereklidir.
Plosin: Uuydurma bir kaynak. Patlamalı silah teknolojileri için gerekli bir gaz. Sıvı ve plazma olarak da elde edilebilir. Enerji sistemi olarak da kullanılabilir.
Nova özü cevheri: Bir diğer uydurma kaynak. Grekul Ana güç kaynbağı olan Nova Çekirdeklerinde kullanılır ve gelişmiş Nova Çekirdekleri çok büyük güçleri üretebilen reaktörlerdir.
Enerji: Enerji-güç neredeyse bütün binalar ve silah-sensör sistemleri-şehirler için gereklidir. Enerji azlığı nedeni ile bazı binaların kapasitesi düşüer ya da binalar kapalı pozisyona düşüer. Düşmanın güç kaynaklarını saldırı öncesi sabote edebilmek çok büyük bir avantajdır saldıran için.
Vergi: Nüfusdan elde edilir ve Ticarettten kazanılır.
Para: PARA-KREDİ kapital birimdir. Tüccar Loncası-Ticaret ve Karaborsa yolu ile pek çok diğer kaynağı para ile alabilirsin.
Mithium: Uzay altını. Bu süratle paraya çevrilen değerli bir maden.
Bilgi: Araştırmalar için en gerekli kaynak bilgidir. Laboratuvarlarda daima çalışan ve pasif bilim puanı üreten-bu puanları kullanmadan ama bu puanlarla orantılı biçimde bedava ve rastgele buluşlar yapan bir mekanik yanında asıl mekanik seçilen bir araştırma üzerine AKTİF çalışılması ve PASİF seviyeden yüksek bir oranda bilgi puanını anında bu araştırmalara akıtmalarıdır. Bilgi-demir-hristal-nova özü gibi kaynaklar farklı araştırmalar için farklı miktarlarda kullanınlır.
İnşaat gücü: Binaların yapım hızını belirleyen, aynı anda bir bölgede kaç inşaar yapabileceğini belirleyen bir kaynak. Robot fabrikaları'ndan üretilen robot filoları nakil edilebilir ve gittiği yerde inşaat gücünü arttırır.
Esir: Nüfusa dönüşebilecek bir potansiyel taşır esirler. BEYİN YIKAMA Tesisleri ile Nüfusa dönüştürülür bu düşman nüfus.
Ticaret: Dost-tarafsız ve müttefikler ile ticari filo tarfiği inşa edildiğinde bu bir gelir kapısıdır ve PARA-KREDİ üretir. Yabana atılmaması gereken bir kaynak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder