10 Ağustos 2009 Pazartesi

UFOR: Süper Silahlara dair

Kimden Gri Maden


Önce Kovan ve sonrasında da Grekul gibi güçlü ve acımasız düşmanlar ile karşılaşan insanoğlu yaşadığı yıkım ve şoklar karşısında farklı duyguların çalkantısında idi.

İnsanoğlu ve Liderleri hem savaştan bıkmış ve hayatın yapıcı özünü kavramış hem de bu yeni kavrayış ona hayatta kalmak için yine de silahlara sahip olması gerektiğini kanıtlamıştı. Yaşam ve Ölüm döngüsünde savaş ve barış da evrenin elementleri idi ve güçlü olan karşısında hayatta kalabilmek için onun insafına ya da adaletine kalmadan evvel kendi gücüne sahip çıkmak en doğru yoldu.

UFOR Silah Araştırma ve Geliştirme Bakanlığı hem Heksor'dan gelen bilgiler hem de çok şanslı(!) bir buluş olan Arşimet Gezegenindeki Enkaz'dan elde edilen veriler ışığında çok hızlı ve yoğun çalışıyordu.

Mharjil ve Tüccar teknolojileri Dünyaya savaştan başka alanlarda yardımcı olsa da yeni yeni şekillenmeye başlayan UFOR Bilim Ekolü bu dostların kültüründen çok ilham alıyordu. Gizli bir bilgiydi ama UFOR'un elinde en azından bir tane canlı KOVAN Kraliçesi de vardı ve bu Kraliçe ile pek çok kişinin kavrayışının ötesinde anlaşmalar-ilişkiler inşa edilmişti. Dünya elindeki bilgileri “kendi yoluna” uyduruyor ve kendi yolunu yapıyordu.

Araştırma ve Geliştirme bölümü Grekul kökenli silahları incelerken SÜPER SİLAHLAR adı altında bazı araştırmalara da rastlamıştı ve özellikle eski Arşimet enkazından elde edilen bazı dosyalar Grekul'un ne derece acımasızca silahlar geliştirdiğine şahitlik ediyordu.

Gezegenleri yaşanmaz kılan Silah gemilerden Gezegenleri parçalayıp meteor parçalarına indirgeyen silahlara-güneş patlatan silahlardan güneşin yapısıyla oynayıp ona bağlı bütün ekosistemleri yok eden silahlara, amansız biyolojik silahlara kadar geniş ve korkunç bir yelpaze söz konusuydu.

Süper Silah Projeleri arasında UFOR'un ilk öncelik verdiği projeler KUŞATMA Projesi olarak adlandırılan Projeydi. UFOR Generallari ve Sivil Yönetim dikkatli -ince elenen sık dokunan- incelemeler sonunda Soğuk Ocak Laboratuvarlarına ne istediğini bildirmişti. İlk önceliğin Silah Gemiler tasarlamaya ve inşa etmeye verilmesi yolunda emir verilmişti. Grekul ve Kovan hakkında elde edinilen bilgiler bu iki düşmandan özellikle Grekul'un çok büyük ve çok dayanıklı gemiler-üsler inşa etme saplantısında olduğunu gösteriyordu.

UFOR projeleri Kuşatma Projesi adı altındaki proje ile sınırlı değildi ve öte yanda çok daha az ama hala ciddi bir kaynak da diğer projeler için de ayrılmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder