27 Ağustos 2009 Perşembe

Tersane: UFOR-UNO1 Tipi uzay istasyonları.

Model: UNO1
Sınıf: Uzay İstasyonu
Mürettebat: Minimum 9 kişi günlük gözlem ve bakım-yürütme işlemleri için gereklidir. Farklı görevlerle inşa edilmiş ve farklı modüllerle donanmış istasyonların mürettebat konfigürasyonu değişebilir. Tam mürettebat sayısı 230 kişi.
Birlikler: 150 Droid. İşçi ve Güvenlik görevleri için çok rollü üniteler.

Işıkaltı sürat: Manevra motorları ile kısıtlı hareket kabiliyeti yeni yörüngelere kaymak ve yeni parçalarla birleşme manevralarını yapmanın ötesinde önemsizdir-işe yaramaz.

Atmosfere giriş kabiliyeti: Atmosfere girişte kalkanları yoksa parçalanır. Kalkanlara rağmen atmosfere girişi bir çakılma ile sonlanacaktır. Sadece suya iniş bazı modüllerin kısmen sağlam kalmasını sağlayabilir ve bir şans verebilir içindekilere.

FTL sistemi: Mevcut değil. Parçalar halinde ya da bir bütün olarak Hyperwing Römorkörleri ya da daha güçlü başka ünitelerin yedeğinde çekilebilir.

Maximum Menzili: 2026 Mayıs ayı itibari ile bütün Disk İstasyonlar küçük Hiçlik Geçitleri ile donatıldı. Bu, UFOR üslerini bir solucan deliği ağı ile anında birbirine bağlayan sağlam bir lojistik sistemi kurdu. Geçitler özel bir ECM tekniği ile bloklanabilse de bunu yapabilmek ciddi bir saldırı gücünü ortaya dökmek demektir. Uno1 ve diğer üsler kendilerini savunmada başarılı üslerdir.

Ölçüleri: Disk üniteler 40 metre kalınlıkta. En dar tepe ve tip alanları 180 metre çapında tam düz daire alanlar. Bu iki yassı yüzeyin tam ortasındaki en geniş ekvator noktasında disk genişliği 260 metre.
DİSK TİPİ Uno1 Üssü üst üste binmiş 4 diskten oluşur. Bu dört disk 75 metre çapında ve 260 metre uzunlukta bir “silindir ana yapı”nın ucuna sıkı sıkıya bağlıdır.

ÖZEL:

UNO1 ve diğer disk üsler ilk kez İzsürücü Filo tarafından inşa edildiler. Daha sonraki haftalarda bütün UFOR uzayında bu üslerin yayılımı başladı. 2026 Mart ayında bu üslerden 3 tane vardı, 2026 Haziran sonunda bu sayı 25 olmuştu.

UNO1 bir direnç ve aktarma noktası, bir mola noktasıdır. Bir tazelenme ve lojistik ikmal noktası olduğu kadar tamirler için güvenli bir çatıdır. Üsler lüks kalite ile 2000 kişiye yaşam destek ve dinlenme-eğlenme imkanı sağlayıp barınak olabilir

Uno1 Tipi üsler diğer kardeşlerinden küçük olsalar da bu inşa kolaylığı nedeniyle en çok onların tercih edilmesine neden olmuştur. Bir UNO1 üssü en temel görevinde bir YAŞAM DESTEK üssüdür. (1. Yaşam Destek. 2. İkmal. 3. Bakım onarım. 4. Gözlem-güvenlik. 5. Bilimsel. 6. İnşaat ve üretim.)

UNO1 şişme kubbe habitat sistemi ile acil durumlarda yardım yetişene kadar hacmini arttırarak binlerce kişiye cankurtaran salı gibi hizmet verecek “yaşam zinciri” gücüne sahiptir.

UNO1 üslerinin en tepesindeki 180 metre çapındaki ve 40 metre yüksekliğindeki kubbe habitat ünitesinin “cam” kubbesi holografik projeksiyon ile bir dünya gökyüzü gibi görünebilir ve bu habitatlar tropik bir plaj köyü ya da bir yayla köyü gibi-kır bahçesi gibi şekillendirilerek bir dinlenme kubbesi sağlanır.

Sanal gerçeklik kapsülleri ve hologram salonları ile farklı eğitim ve eğlencelere ev sahipliği yapabilir.

Bu üslerde eğlence-tedavi-dinlenme-onarım-ikmal bölümleri sürekli tam kapasite hazır tutulur ve savaşan güçler en iyi şekilde desteklenir.

4 Ana iskele uzantısına 3'er multidock bağlantısı farklı tiplerde gemi ve araçlarla farklı açılarda şekillenerek bağlantı sağlayabilir. Bu 4 iskeledeki toplam 12 bağlantı dışında eğer gerekirse Disk ve Ana Yapının üzerindeki hava kilitlerine de bağlantı yapılabilir.

Çekirge ve F3000 avcı gurupları için üs görevi üslenmiş çok sayıda karakol noktası UNO1 tipi üslerden oluşur.

Savunma önlemleri arasında güçlü ECM ve DARK PHASE jeneratörleri en büyük rolü oynar.

Güç Sistemi: Nova Çekirdeği: Hiperfüzyon Reaktörü. Destek için Liquin Jeneratörleri
Kalkan: 400 000 Megaton.
Aşırı yüklenme sınırı Kalkan havuzunun %40'ı kadar bir hasarı 1 saniyede alma durumunda oluşabilir. Kalkan enerji havuzu boşalana kadar tam bir koruma ve sızdırmazlık sağlar. Sadece aşırı yüklenme-yüklemeye yaklaşma durumlarında iç sistemlere hasar verebilmesi söz konusu olabilir. Aşırı yüklenmeler kalkanı devredışı bırakabilir ya da kalan gücü %5-60 oranlarında tüketebilir.
Kalkan Şarj hızı: 5 dakika.

Kendini Tamir Kapasitesi: Nano-zırh teknolojisi hayati acil durum onarımlarını otomatik olarak gerçekleştirse de bu yetenenek hafif ve orta hasarlarda etkilidir. Ağır hasarlarda sadece kan kaybını önleyici ve stabilize edici etkisi var. Tamirci dronlar ve Tamirci Zırhları giyen personel kritik hasarları da süratle onararak üssü faal tutabilir.
Zırh tipi: Silfel ve titanyum alaşımı olan Allox1050 ve nano zırh olan NAS2 zırhları.
UNO1 Ana Gövdelerine yaklaşık 38 000 megaton hasar aldığında tam anlamı ile kurtarılacak sistem ve parçası kalmamış biçimde işe yaramaz hale gelmiş ölü bir kütleye dönüşür. 42 000 megaton hasar ile parça parça olmuş demektir.

Silfel dünya standartlarına göre olağanüstü dayanıklı bir malzemedir. UNO1'in Silfel zırhı 20 megatona kadar ince- 40 megatona kadar kalın zırh koruması verirken üs iskeletinde bu dayanıklılık daha fazladır ve bölümlerin statik alçaltıcı güç alanları ve iskeleti saran koruyucu güç olukları da içeriye vurabilen darbelerin hasar yayılımını çok büyük ölçüde engeller; emilen enerjinin bir kısmı komşu bölümlerin korunması için refleks kalkanlara akar.. Kinetik hasara karşı Silfelden daha az dayanıklı ve çok daha ince olan Nanozırh katmanının avantajı, enerji saldırılarında-patlamalarda adeta ikinci bir kalkan gibi ciddi ölçüde hasarı emici etkiye sahip olması ve gövdede açılan yaraların üzerini daha o kavga sürerken süratle örtebilmesidir-10 megatonluk kinetik nanozırh 100 megatonluk ışın-lazer saldırısını emer. Kaba bir hesapla zırh altındaki 5 milyon metreküp iç-gövde hacminin her 1 metrekübü 10-20 kiloton hasar emer.

Sensörler: Aktif uzun menzilli sensör menzili 4000 ışıkyılı-pasif sensör menzili 1000 ışıkyılı. Uno1 gelişmiş yakın mesafe tam tarama menzili 10 milyon km ile 40 milyon km arasında.
Bu üslerin sensörleri Mharjil ve Tüccar gemileri dışındaki bütün HAYALET pelerinli gemileri maximum yakın mesafe sensör menzilinin 5'te 1 mesafede görebilir. Gelişmiş hayalet sistemleri ancak 10 ile 20'de 1 mesafelerde hissedebilir.

Ulaşım sistemi: Çekici ışın sistemi, teleport sistemi. Asansörler. Diskler arasında yatay tüpler ve transit asansörler.
2026 Mayıs ayı itibarıyla bu üslerde Hiçlik Geçitleri de mevcut.

ARAÇ KAPASİTESİ:

8 adet Mech Ünitesi-Gladyatör.
15 avcı Dron-Bumerang
10 adet SC1 Mekiği
4 adet SC2 Mekiği
2 adet SC3 Mekiği
10 adet Karıncakanat mekiği
100 adet Kaçış Kapsülü-6 kişilik mini hücreler. (minimum sayı)
50 adet ORCO keşif dronu. (Transform özelliği ile Droid ve Füze şekilleri ile yolculuk-araştırma yapar.)
2 adet MECON mechadroid.

Silah sistemi:

10 adet Ana ışın silahı: THOR. Bu silah sistemi sahip olduğu gelişmiş güç alanı ile ışın yönlendirme teknolojisi sayesinde AVCI boyutlarında ve çevikliğinde hedeflere kadar sorunsuz kilitlenip atış yapabilir. Overcharge-Aşırı Yükleme özelliği bu silahın gücünü 3 katına çıkartılabilir ama o durumda şarj süresi uzar ve bazı sistemler geçici olarak güç kaybı yaşayabilir.
Menzil: 600 000 km etkili menzil.
Hasar: 2000 megaton 1 saniyelik hasarı. Toplam 6000 megaton 1 tam atışı.
Atış Hızı: 2 saniye şarj-soğuma, 3 saniye sürekli ışın atış esnasında da yönlendirilebilir.
Cephane Yükü: enerji silahı.

6 adet Misil fırlatıcısı: Kinetik Granit Misilleri-kısa mesafe savunma-saldırı füzeleri. Avcılara ve füzelere-korvetlere karşı kullanılırlar genelde. Füzeler akıllıdır ve atıldıklarında kendi gemilerini ve dost gemileri savunurlar. Hedefleri yok edilmiş ise başka hedefe dönerler ya da kendilerini etkisizleştirip toplama silolarına geri dönerler*boşa gitmez bu füzeler.
Menzil: 50 000 km
Hasar: 50 kiloton
Atış Hızı: Her fırlatıcı saniyede 12 füze atabilir. Yeniden yükleme 5 saniye sürer.
Cephane Yükü: 600 misil.

12 adet standart misil fırlatıcısı: Bluebane-Mavibela misilleri. Bu misiller özellikle eşsiz Mharjil hasar teknolojisi ve ECM delici hedef takip bilinci ile göze çarpar. Silah sistemi operatör beyin dalgaları-Işıldayan kristal teknolojisi-kristal pilot zeka üçgeninin telepatik olarak zaman ve mekanı aşması ve bir ölçüde birleşmesi ile kendini gösterir. Operatör zihni düşman bilgisini silaha verir ve silahın yapay zekası paylaşılan bu bilgi ile hedef*lerine kamikaze gibi saldırır. UFOR teknolojisi Mharjil misilleri kadar üstün olmasa da hala çok kabiliyetli ve ECM'e çok dayanıklıdır bu “kamikaze yapay zeka” sistemi. Şimşek torpidoları kadar uzun menzilli,süratli ve esnek değiller ama ondan çok daha küçük olmaları nedeniyle avcı ve mekiklerde rahatlıkla yer alabilir.
Menzil: 150 000 km
Hasar: 1 kiloton ila 1000 megaton arasında değişen savaş başlıkları taşıyabilirler.
Atış Hızı: Her fırlatıcı saniyede 3 füze atar ve 2 saniyede tam doldurulur.
Cephane Yükü: 120 adet

6 adet torpido tüpü yerleşimi: Şimşek torpidoları(Şarjlı torpidoların başlığı her yöne küresel patlama ya da koni şeklinde bir vuruşa imkan verir) Torpidolar uzun menzilli ve yüksek isabet oranlı akıllı ve çok vurucu saldırı silahlardır. Hedef takibi ve keskin manevraları gerçekleştirebilme kabiliyetleri çok üst seviyedir. Güdümlü ya da balistik şekilde atılabilmeleri ve fırlatma tüplerinden yavaş ya da çok yüksek hızlarda atılabilmeleri ile çok esnek silahlardır. Farklı amaçlarla farklı başlıklar taşıyabilirler hatta sinsice timleri gezegenlere indirmek için bile kullanılırlar bazen. Torpidoların pahalı ve sayılı silahlar olmaları tek kötü yanları.
Menzil: 1 500 000 km
Hasar: 1000 megaton
Atış Hızı: Her tüp saniyede 12 torpido fırlatabilir. Yeniden dolum 5 saniye alır.
Cephane Yükü: 72 adet

2 adet NEWEX bombası fırlatma yerleşimi: 2 metre boyunda ve 1 metre çapında şişman bomba-füzeler atmosfere dalmak ya da istasyonlara vurmak için geliştirilmiştir. NOVEX ve Solution'dan çok daha kısa menzilli ve daha zayıf ama hala KOVAN'a karşı etkili bir silah. 4 başlıklı ve 50'şer megatonluk başlıklar. 20 000 km'den atılabilir.
Menzil: 20 000 km
Hasar: 50 megatonluk 4'er başlık vardır her NEWEX'de.
Atış Hızı: Saniyede 6 füze ile 2 saniyede silolar boşalır.
Cephane Yükü: 24 adet

2 Mayın fırlatıcı: IVY sistemi. Savunma amaçlı akıllı tasarım.
Menzil: 20 000 km
Hasar: Kiloton ölçüsünden 10 000 megatona kadar saldırı yükü taşıyabilirler.
Atış Hızı: Saniyede 4-10 mayın saçabilen 8 fırlatıcı.
Cephane Yükü: Farklı boyutlarda 25 000 kadar mayın. Destroyer vurucu mayınlardan 16 tane mevcut.

24 adet Ravager Railgun Tareti: 3 üstte 3 altta. Bu silah akıllı DRON Missiler atar. RAVAGER dronları(yaklaşık 30 santimetre boyundalar). Anti avcı ve füze karşılama silahları. Kinetik cephane. Yüksek isabet oranına sahip silah bilgisayar destekli optik kumanda ya da saf optik kumanda ile ateşlenebilir. Her bir atış-her mermi aslında balistik bir mini torpido olarak nitelenebilir ve kısıtlı manevra-hedef takip yeteneği vardır.
Menzil: 20 000 km
Hasar: 3 kiloton saf kinetik hasar. Savaş başlıklı mermilerin gücü 15 kilotona kadar çıkabilir.
Atış Hızı: 1 saniyede 1 ila 10 atış. Hızı arttırmak isabet etkinliğini olumsuz etkiler.
Cephane Yükü: Toplam 8000 atış her taret için.

16 adet Mini Savunma tareti-Mini Defender MD-2: Füze ve DRON savar lazer namlusu
Menzil: 500 km
Hasar: Maximum 10 megajüllük vuruşlara ayarlanabilir.
Atış Hızı: Saniyede 5 ila 24 hedefe saldırabilir ama ECM ve hedefin çevikliği-hızı-büyüklüğü önemli.
Cephane Yükü: Enerji silahları.

6 adet Standart Saldırı Misil Fırlatıcıları: Shark misilleri. Bu misiller özellikle eşsiz Mharjil hasar teknolojisi ve ECM delici hedef takip bilinci ile göze çarpar. Silah sistemi operatör beyin dalgaları-Işıldayan kristal teknolojisi-kristal pilot zeka üçgeninin telepatik olarak zaman ve mekanı aşması ve bir ölçüde birleşmesi ile kendini gösterir. Operatör zihni düşman bilgisini silaha verir ve silahın yapay zekası paylaşılan bu bilgi ile hedef*lerine kamikaze gibi saldırır. UFOR teknolojisi Mharjil misilleri kadar üstün olmasa da hala çok kabiliyetli ve ECM'e çok dayanıklıdır bu “kamikaze yapay zeka” sistemi. Anti avcı silahı ve korvet-destroyer düşmanı. Savaş esnasında koruyucu bir bulut olarak kritik yaklaşma istikametlerine saçılırlar ve oralardan hedeflerine süratle dönüp akarlar. Bekçi-avcı füzeler.
Menzil: 150 000 km
Hasar: 100 kiloton ila 100 megaton arasında değişen saldırı yükü taşıyabilirler.
Atış Hızı: Her fırlatıcı saniyede 12 füze atar ve 6 saniyede tam doldurulur.
Cephane Yükü: 400 adet

NOT1: Fizik yasaları uzay oratamında belli bir ivme ile hareket eden cisimlerin karşı bir güç uygulanana kadar o ivme ile sonsuza kadar gitmesine izin verse de burada misil silahlar için belirtilen menzil yakıtlarının ve hedefleme sistemlerinin-hedef izleme yeteneklerinin menzilidir. Bu menzili aşan bir füze ya son rotasında çaresizce ilerler ya da kendini imha eder. Işın silahları-enerji silahları da belli bir mesafeye ulaştıktan sonra dağılmaya ve güç kaybetmeye başlar. Etkili menzillere dikkat etmek önemlidir.

NOT2: Atılan silahlar yani mühimmat yani torpido-füze-mermi-bomba tipi silahlar cephane sorunu oluşturur. Cephane bitmesi sorunu yaratmaları bakımından bunların sayısı dikkatle takip edilir ve genelde enerji silahları bu silahların üzerine tercih edilir. Bu silahların etkinliği değil sadece lojistik konular bu silah seçiminde öncelikli kriterdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder