22 Ağustos 2009 Cumartesi

Tersane: UFOR-Herkül sınıfı gemiler

Kimden Gri Maden


Model: Herkül sınıfı-Resmi olarak Kaplumbağa sınıfı olarak anılır.
Sınıf: Askeri Nakliye-Kara destek gemisi.
Mürettebat: 800 mürettebat ve 2500 droid
Birlikler: 6000 askeri lüks rahatlıkla barındırır. Acil nakliye kapasitesi 30 bin askeri bulur.
Işıkaltı sürat: Işıkhızının %65'i. 65 PSL.
Atmosfere giriş kabiliyeti: Mevcut. Antiyerçekimi sistemleri var.
FTL sistemi: Hiperuzay Çekirdeği, saatte 600 ışıkyılı.
Maximum Menzili: 3 aylık maximum görev dönemleri ile hizmet vermesine karşılık 6 aylık yiyecek stoğuna sahip. Reaktör yakıt ikmali her 5 yılda bir tavsiye edilir. Normal şartlarda her 6 haftada en yakın Federasyon-Müttefik istasyonunda lojistik ikmal ve istirahat tavsiye edilir.

Yükseklik: 200 metre
Boy: 680 metre
Genişlik: 350 metre
38 milyon 80 bin metreküp kabaca.

ÖZEL:

Herkül sınıfı gemilerin içinde hologram teknolojisi kullanan gerçek bir park ve mürettebat için spor-eğlence alanları-dinlenme alanları mevcut. Askerlerin eğitimi için sanal gerçeklik salonları-gerçek parkurlar ve hologram eğitim alanları-atış sahaları mevcut.

Herkül sınıfı kendinden beklenmeyecek ölçüde yüksek manevra kabiliyeti ile bir anda tepetaklak gelebilir ya da süratle yön değiştirebilir. Çok şaşırtıcıdır bu akıcı ve yumuşak çevikliği..

Herkül yanında taşıdığı 12 MECON Mechadroid ünitesi ile süratle yer-yörünge karakolları inşa edebilir ya da kendi ihtiyaçlarını gidermek adına küçük çaplı istasyonlar inşa edebilir.
Bu gemilerden bazılarında Hiçlik Geçitleri bulunması sürpriz değildir.
Kaplumbağa sınıfı gemiler Kışla gemiler olarak şöhretlidir. Askerler bu gemilerin imkanlarını ve rahatlığını sever.
Güçlü kalkanı, ağır zırhı, iyi korumalı bölümleri, güçlü yaşam destek sistemleri, yüksek kendini onarım ve kendine yetme kapasitesi ile çok etkileyici gemiler. ECM, Anti avcı ve antimisil kabiliyeti çok yüksek. Savunma ve hayatta kalma becerileri çok iyi.

Güç Sistemi: Nova Çekirdeği: Hiperfüzyon Reaktörü-Acil Durum Destek Reaktörleri-Destek için Liquin Jeneratörleri.
Kalkan: 20 Milyon Megaton.
Aşırı yüklenme sınırı Kalkan havuzunun %40'ı kadar bir hasarı 1 saniyede alma durumunda oluşabilir. Kalkan enerji havuzu boşalana kadar tam bir koruma ve sızdırmazlık sağlar. Sadece aşırı yüklenme-yüklemeye yaklaşma durumlarında iç sistemlere hasar verebilmesi söz konusu olabilir. Aşırı yüklenmeler kalkanı devredışı bırakabilir ya da kalan gücü %5-60 oranlarında tüketebilir.

Kalkan Şarj hızı: 10 dakika. Herkül sınıfı gemilerin zırh ve ECM ile savunma tareti sistemleri onlara kalkanlarını şarj edecek zamanı verir genelde.
Kendini Tamir Kapasitesi: Nano-zırh teknolojisi hayati acil durum onarımlarını otomatik olarak gerçekleştirse de bu yetenenek hafif ve orta hasarlarda etkilidir. Ağır hasarlarda sadece kan kaybını önleyici ve stabilize edici etkisi var.
Zırh tipi: Silfel ve titanyum alaşımı olan Allox1050 ve nano zırh olan NAS2 zırhları.
Herkül yaklaşık 320 000 megaton hasar aldığında tam anlamı ile kurtarılacak sistem ve parçası kalmamış biçimde işe yaramaz hale gelmiş ölü bir kütleye dönüşür. 380 000 megaton hasar ile parça parça olmuş demektir.
Silfel dünya standartlarına göre olağanüstü dayanıklı bir malzemedir. Geminin Silfel zırhı 200 megatona kadar ince- 450 megatona kadar kalın zırh koruması verirken gemi iskeletinde bu dayanıklılık daha fazladır ve bölümlerin statik alçaltıcı güç alanları ve iskeleti saran koruyucu güç olukları da içeriye vurabilen darbelerin hasar yayılımını çok büyük ölçüde engeller; emilen enerjinin bir kısmı komşu bölümlerin korunması için refleks kalkanlara akar..
Kinetik hasara karşı Silfelden daha az dayanıklı ve çok daha ince olan Nanozırh katmanının avantajı, enerji saldırılarında-patlamalarda adeta ikinci bir kalkan gibi ciddi ölçüde hasarı emici etkiye sahip olması ve gövdede açılan yaraların üzerini daha o kavga sürerken süratle örtebilmesidir-10 megatonluk kinetik nanozırh 100 megatonluk ışın-lazer saldırısını emer . Kaba bir hesapla zırh altındaki 38 milyon 80 bin metreküp iç-gövde hacminin her 1 metrekübü 10-20 kiloton hasar emer.

Gemi gövdesi çeşitli ana bölümlerden ve alt bölümlerden oluşur. Bu bölümler önemlerine göre farklı ölçülerde koruma ve dayanıklılığa sahiptir.

Ulaşım Sistemleri: Gemi içinde uzak mesafeleri bağlayan Teleport Odaları sayesinde anında ulaşımda mümkün. Gemi içinde asıl ulaşım Asansörler ve Yatay Tüpler ile sağlanır. Çekici ışın sistemleri ile indirme ve kaldırma yörüngeden yapılabilir.
Yakın mesafe gemiden gemiye ulaşım için büyük Grekul Teleport Çemberleri kullanılır. Teleport sistemi Malzeme-Cephane ikmali ve Kalkansız bölgelere hızlı indirme harekatları için de kullanılır. Elektronik kalkanlar ya da Güç Kalkanları ile korunan bölgelere destekli-sinsice indirme için SC1- SC2 ve SC3 mekikleri ile Çekirgeler, Karıcakanatlar kullanılır.

Sensörler: Aktif uzun menzilli sensör menzili 600 ışıkyılı-pasif sensör menzili 300 ışıkyılı. Yakın mesafe tam tarama menzili 1 milyon km ile 6 milyon km arasında değişebilir.
Bu gemilerin sensörleri Mharjil ve Tüccar gemileri dışındaki bütün HAYALET pelerinli gemileri maximum yakın mesafe sensör menzilinin 5'te 1 mesafede görebilir. Gelişmiş hayalet sistemleri ancak 10 ile 20'de 1 mesafelerde hissedebilir.


ARAÇ KAPASİTESİ:

30 adet F3000 Kaplan
4 adet Çekirge mekiği
16 adet Grifon mekiği
60 adet dron savaşçı-Yaprak
100 Mech ünitesi-Gladyatör
400 Mech ünitesi-RAPTOR
40 adet SC2 mekiği
100 adet SC1 mekiği
10 adet SC3 mekiği
100 adet Karıncakanat Kaçış Salı.
12 adet Mecon-mechadroid ünitesi-Tamirci ve inşaatçı devler

NOT: Mekiklerin hacmi kadar bir alan kara araçları ve indirme gereçleri için ayrılmıştır.

Silah sistemi:

NOT1: Fizik yasaları uzay ortamında belli bir sürat ile hareket eden cisimlerin karşı bir güç uygulanana kadar o sürat ile sonsuza kadar gitmesine izin verse de burada misil silahlar için belirtilen menzil yakıtlarının ve hedefleme sistemlerinin-hedef izleme yeteneklerinin menzilidir. Bu menzili aşan bir füze ya son rotasında çaresizce ilerler ya da kendini imha eder. Işın silahları-enerji silahları da belli bir mesafeye ulaştıktan sonra dağılmaya ve güç kaybetmeye başlar. Etkili menzillere dikkat etmek önemlidir.

NOT2: Atılan silahlar yani mühimmat yani torpido-füze-mermi-bomba tipi silahlar cephane sorunu oluşturur. Cephane bitmesi sorunu yaratmaları bakımından bunların sayısı dikkatle takip edilir ve genelde enerji silahları bu silahların üzerine tercih edilir. Bu silahların etkinliği değil sadece lojistik konular bu silah seçiminde öncelikli kriterdir.


2 adet Ana ışın silahı: THOR. Aynı yöne-hedefe 10 silah atış yapabilir. Bu silah sistemi sahip olduğu gelişmiş güç alanı ile ışın yönlendirme teknolojisi sayesinde korvet boyutlarında ve çevikliğinde hedeflere kadar sorunsuz kilitlenip atış yapabilir. Overcharge-Aşırı Yükleme özelliği bu silahın gücü 3 katına çıkartılabilir ama o durumda şarj süresi uzar ve bazı sistemler geçici olarak güç kaybı yaşayabilir.
Menzil: 1 milyon km etkili menzil.
Hasar: 10 000 megaton 1 saniyelik hasarı. Toplam 30 000 megaton her silahın 1 tam atışı.
Atış Hızı: 5 saniye şarj, 3 saniye sürekli ışın atış esnasında da yönlendirilebilir.
Cephane Yükü: enerji silahı.

8 adet Railgun istasyonu. Her istasyonda 4 atım yolu. Asıl hedefi yer hedefleri-uzay istasyonları-hareketsiz hedefler ve destroyer ile üzeri büyüklükteki hedeflerdir. Daha küçük hedefleri vurması zorlaşır ve isabet oranı düşer.
Menzil: 60 000 km
Hasar: 5 megaton saf kinetik hasar. Savaş başlıklı mermilerin gücü 250 megaton ölçeğinde.
Atış Hızı: 3 saniyede 1 atış- her yol. hızı arttırmak isabet etkinliğini olumsuz etkiler.
Cephane Yükü: Toplam 12000 atış

10 adet Misil fırlatıcısı: Kinetik Granit misilleri: Kısa mesafe savunma-saldırı füzeleri. Avcılara ve füzelere-korvetlere karşı kullanılırlar genelde. Füzeler akıllıdır ve atıldıklarında kendi gemilerini ve dost gemileri savunurlar. Hedefleri yok edilmiş ise başka hedefe dönerler ya da kendilerini etkisizleştirip toplama silolarına geri dönerler-boşa gitmez bu füzeler.
Menzil: 50 000 km
Hasar: 50 kiloton
Atış Hızı: Her fırlatıcı saniyede 12 füze atabilir. Yeniden yükleme 5 saniye sürer.
Cephane Yükü: 12 000 misil.

4 Torpido tüpü yerleşimi: Şimşek torpidoları(Şarjlı torpidoların başlığı her yöne küresel patlama ya da koni şeklinde bir vuruşa imkan verir) Torpidolar uzun menzilli ve yüksek isabet oranlı akıllı ve çok vurucu saldırı silahlardır. Hedef takibi ve keskin manevraları gerçekleştirebilme kabiliyetleri çok üst seviyedir. Güdümlü ya da balistik şekilde atılabilmeleri ve fırlatma tüplerinden yavaş ya da çok yüksek hızlarda atılabilmeleri ile çok esnek silahlardır. Farklı amaçlarla farklı başlıklar taşıyabilirler hatta sinsice timleri gezegenlere indirmek için bile kullanılırlar bazen. Pahalı ve sayılı silahlar olmaları tek kötü yanları.
Menzil: 1 500 000 km
Hasar: 1000 megaton
Atış Hızı: Her tüp saniyede 12 torpido fırlatabilir. Yeniden dolum 5 saniye alır.
Cephane Yükü: 120 adet

2 adet ICBM cüssesinde misil silosu yerleşimi: 20*2=40 adet füze. Novex ve Solution gezegen vurucu füze sistemleri. Novex nükleer kirlenmesi nedeniyle genelde uzayda kullanılır ve yaşam bulunan gezegenlerde son çare olmadığı müddetçe NOVEX yerine Solution sistemi kullanılır. UFOR bu füzelerden bazılarını hayalet teknolojisi ile test ediyor. Bu silahlar bombardıman silahlarıdır. Bu silahların alan etkili hasarı Kovan bölgesi temizliği için ışın silahı saldırılarından daha etkili bulumuştur UFOR Generallerince.
Menzil: 5 milyon km
Hasar: 500 megatonluk 8'er başlık vardır her NOVEX füzede.
Hasar:1 megaton termal patlama gücü vardır her SOLUTION füzesinde
Atış Hızı: Saniyede 20 füze ile 10 saniyede silolar boşalır.
Cephane Yükü: 40 adet

4 adet NEWEX bombası fırlatma yerleşimi: 4*100=400 bomba. 2 metre boyunda ve 1 metre çapında şişman bomba-füzeler atmosfere dalmak ya da istasyonlara vurmak için geliştirilmiştir. NOVEX ve Solution'dan çok daha kısa menzilli ve daha zayıf ama hala KOVAN'a karşı etkili bir silah. 4 başlıklı ve 50'şer megatonluk başlıklar. 20 000 km'den atılabilir.
Menzil: 20 000 km
Hasar: 50 megatonluk 4'er başlık vardır her NEWEX'de.
Atış Hızı:
Cephane Yükü: 400

8 adet Standart Saldırı Misil Fırlatıcıları: Shark misilleri. Bu misiller özellikle eşsiz Mharjil hasar teknolojisi ve ECM delici hedef takip bilinci ile göze çarpar. Silah sistemi operatör beyin dalgaları-Işıldayan kristal teknolojisi-kristal pilot zeka üçgeninin telepatik olarak zaman ve mekanı aşması ve bir ölçüde birleşmesi ile kendini gösterir. Operatör zihni düşman bilgisini silaha verir ve silahın yapay zekası paylaşılan bu bilgi ile hedef*lerine kamikaze gibi saldırır. UFOR teknolojisi Mharjil misilleri kadar üstün olmasa da hala çok kabiliyetli ve ECM'e çok dayanıklıdır bu “kamikaze yapay zeka” sistemi.
Menzil: 150 000 km
Hasar: 100 kiloton ila 100 megaton arasında değişen saldırı yükü taşıyabilirler.
Atış Hızı: Her fırlatıcı saniyede 12 füze atar ve 6 saniyede tam doldurulur.
Cephane Yükü: 800 adet

5 Mayın fırlatıcı: IVY sistemi. Savunma amaçlı akıllı tasarım.
Menzil: 20 000 km
Hasar: Kiloton ölçüsünden 10 000 megatona kadar saldırı yükü taşıyabilirler.
Atış Hızı: Saniyede 4-10 mayın saçabilen 8 fırlatıcı.
Cephane Yükü: Farklı boyutlarda 15000 kadar mayın. Drednot vurucu mayınlardan 20 tane mevcut.

6 adet Helion tareti: Işın silahı. Avcı ve küçük misil vurma kabiliyeti-esnekliği pek iyi olmasa da korvetler ve üzeri büyüklükteki hedefler için tam bir kabus olur bu silah. Atış hızı ve gücü-atım süresi ayarlanarak değiştirilebilir.
Menzil: 60 000 km(menzili arttırıldıkça etkinliği azalır)
Hasar: 500 megaton 1 saniyelik 1 atışta.
Atış Hızı: Normalde 1 saniye aralıklarla 1 saniye boyunca atış yapabilir. Farklı güç ve hız ayarları ile atış hızı ve süresi değiştirilebilir.
Cephane Yükü: Enerji silahı.

26 adet Savunma tareti: 4'LÜ savunucu sistemi: HYDRA Diski tareti. Anti-avcı kinetik namlusu ve füzesavar lazer namlusu . Plazma karşılayıcı kinetik kütle paketi fırlatıcısı ve “flak barajı” silahı. Füzelere-avcılara ve korvet tipi hedeflere çok etkili saldırı silahı olarak da iş görür.
Menzil: 20 000 km
Hasar: Maximum 100 kilotonluk vuruşlar yapabilir bir taret.
Atış Hızı: Saniyede 5 ila 24 hedefe saldırabilir ama ECM ve hedefin çevikliği-hızı-büyüklüğü önemli.
Cephane Yükü: Enerji silahları ve başlıklı mermilerden 10 binlerce atımlık cephanelik..

200 adet Ravager Railgun Tareti: Bu silah akıllı DRON Missiler atar. RAVAGER dronları(yaklaşık 30 santimetre boyundalar). Anti avcı ve füze karşılama silahları. Kinetik cephane. Yüksek isabet oranına sahip silah bilgisayar destekli optik kumanda ya da saf optik kumanda ile ateşlenebilir. Her bir atış-her mermi aslında balistik bir mini torpido olarak nitelenebilir ve kısıtlı manevra-hedef takip yeteneği vardır.
Menzil: 20 000 km
Hasar: 3 kiloton saf kinetik hasar. Savaş başlıklı mermilerin gücü 15 kilotona kadar çıkabilir.
Atış Hızı: 1 saniyede 1 ila 10 atış. Hızı arttırmak isabet etkinliğini olumsuz etkiler.
Cephane Yükü: Toplam 4000 atış her taret için.

100 adet Mini Savunma tareti-Mini Defender MD-2: Füze ve DRON savar lazer namlusu
Menzil: 500 km
Hasar: Maximum 10 megajüllük vuruşlara ayarlanabilir.
Atış Hızı: Saniyede 5 ila 24 hedefe saldırabilir ama ECM ve hedefin çevikliği-hızı-büyüklüğü önemli.
Cephane Yükü: Enerji silahları.

12 adet Standart avcı misil fırlatıcısı: Bluebane-Mavibela misilleri. Bu misiller özellikle eşsiz Mharjil hasar teknolojisi ve ECM delici hedef takip bilinci ile göze çarpar. Silah sistemi operatör beyin dalgaları-Işıldayan kristal teknolojisi-kristal pilot zeka üçgeninin telepatik olarak zaman ve mekanı aşması ve bir ölçüde birleşmesi ile kendini gösterir. Operatör zihni düşman bilgisini silaha verir ve silahın yapay zekası paylaşılan bu bilgi ile hedef*lerine kamikaze gibi saldırır. UFOR teknolojisi Mharjil misilleri kadar üstün olmasa da hala çok kabiliyetli ve ECM'e çok dayanıklıdır bu “kamikaze yapay zeka” sistemi.
Menzil: 150 000 km
Hasar: 1 kiloton ila 1000 megaton arasında değişen savaş başlıkları taşıyabilirler.
Atış Hızı: Her fırlatıcı saniyede 6 füze atar ve 2 saniyede tam doldurulur.
Cephane Yükü: 5000

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder