9 Ağustos 2009 Pazar

UFOR Kaynak Toplama ve Değerlendirme Projelerine dair..

UFOR için Grekul robot sistemleri ile tanışmak başlı başına bir endüstriyel devrimdi. Robot sistemler-inşaat dronları-inşaatçı kocaman Mechadroidler ve nano robot teknolojileri insanoğlunun üretim-toplama ve inşaat kültürünü kökünden değiştiren bir dokunuştu.

Daha ilk Unity sınıfı gemi ve ilk Çekirge mekiklerinin inşası bile bu gelişime dair ilk işaretlerdir. Bununla beraber bu ilk dönem sonrası ile karşılaştırıldığında çok hafiftir.

Özellikle Heksor'un kaçırdığı Grekul bilgi bankası ve sonra Arşimet vakası Dünya-UFOR için çok büyük bir sıçrama idi.

Bu dönemde Tüccarlardan alınan A-Gemileri -Tüccarların Satış Prensipleri doğrultusunda- Grekul ve dolayısıyla Dünya Teknoloji seviyesinin üzerinde değildi. Tüccarlar halklara onların teknolojilerinin ÇOK üzerinde ürünler-teknoloji-silah satmazdı. Tüccar çok iyi ve tecrübeli satıcılardı ve silah-yüksek teknoloji konularından mümkün olduğunca ısrarlı biçimde uzak duruyordu. Tüccarlar daha ziyade mevcut teknolojinin en etkili kullanımına sahip ürün yelpazelerini müşterilerine mucizevi bir paket olarak sunmakla ilgileniyordu. Yani aslında Tüccarlar müşterilerine zaten sahip oldukları ama sahip olduklarını henüz bilmedikleri-gözden kaçırdıkları şeyleri satıyordu..

UFOR için Grekul teknolojisi ile Tüccar gemilerinden ilham ile inşa ettiği A-Gemilerinin ilk modeli olan A3 Sınıfı çok kıymetlidir. A3 sınıfı gemiler çok sayıda İstasyon modülü ve dron gemiler yanında toplayıcı robotlar, nakliye için robot gemiler, inşaatçı ve toplayıcı Mechadroid üniteler ile doluydu. Bunlar kısa sürede gittiği güneş sisteminde kaynak toplama ağı kurup robot koloniler ile pek çok gezegen ve ay-ateroid üzerinde yayılım gerçekleştirebilen gemilerdi. A3 gittiği yerde kendine yetmekle kalmaz yeterli malzeme ve iş gücü ile-kurduğu tesisler ile kendisi gibi gemiler bile yapabilirdi.

A3 sınıfı gemiler ETNA sınıfı savaş gemileri kadar büyük değildir ama onun kadar pahalıdır. A3 içinde çok gelişmiş güç kaynakları, modüler robot sistemler ve elektronik-robotik ağlar mevcuttur. Geminin bilgisayar sistemleri ve iletişim-hafıza üniteleri ve özellikle de sensörleri eldeki en ileri teknolojiyi temsil eder.

A3 toplayıcı ve inşaatçıdır. Hedef sistemi önce tarar-inceler-araştırır. Sonra bir plan çıkartır ve elindeki Ana Modülleri bu hedeflere gönderir. Ana Modüllerin herbiri çok görevli rafineri-platform ünitelerdir ve içlerinde dronlar-mechadroidler vardır. Bir kez hedefe ulaştıklarında bu modüller süratle son analiz ve son planlamayı tamalayıp işe koyulur. Her bir ünite Ana Modülden verilen görevine koşar: toplar-inşa eder-üretir-taşır-tamir eder-inceler-haberleşir. Minimum insan personel taşıyan-100 kişi- A3 sınıfının Ana modüllerinde de sadece 5-12 kişi vardır. Ana modüller tamamen robot bir sistem olarak ve A3'e online bağlı olarak da çalışabilir ama genelde-eğer çok uzak bir sisteme gönderilmediyse- bu gemilerde de insan olması tercih edilir.

Bu dönemde özellikle kocaman Mechadroid robotların kullandığı Enerji Meşalesi sistemi ile inşaatlar süratle ilerler. Sistem; depolardaki ya da sahadaki materyallerin demateryalize edilmesi ve enerjiye dönüştürülmesi, sonra yeni bir şekil ile-arzu edilen şekil ile inşaat malzemesi olarak kullanılması prensibidir. Replikasyon ve Kütleleştirme-Toparlama Prensibi olarak adlandırılan bu sistem ile moleküler ve fiziksel yapısı ayrıntılı biçimde gelişmiş hafızaya kayıtlı her ürün elde malzeme olduğu müddetçe enerjiden maddeye dönüştürülebilir. Bu süreç bir tür sentezleme sürecidir ve son derece hızlıdır. Aşçı bir robot bu sistem ile bir kişinin istediği yemeği ona 5 saniyede dumanı tüter tazelikte ve 5 yıldızlı restoran tabağı gibi ayırd edilemez görüntüde sunar-ancak çok ciddi gurmeler gerçek bir yemek ile sentezlenmiş bir yemeği ayırd edebilir. Tad-görüntü olarak aslında fark yoktur hatta sentezlenmiş yemekler belli UFOR protokolleri gereğince belli besin değerlerini taşımak zorundadır-daha besleyicidir.

Sahadaki hurdalar-çöpler-enkazlar da Sentezleme Yöntemi ile enerjiye ve yeniden arzu edilen uygun maddeye dönüştürülerek değerlendirilir ve onarımlar-yeniden inşa etmeler çok kısa sürede çok daha ucuza mal olur.

UFOR Savaş gemileri ve savaş teknolojileri dünya halklarının gözünde parlasa da asıl büyük atılım sağlık ve de üretim alanlarında yaşanmıştır.

İnsanın bu dönemde Güneş Sistemine ve diğer sistemlere yayılmasında en temel sorun yine insan idi.

Dünya halklarının süratten başı dönmüştü ve hükümetleri de Federasyon Yönetim Kademesinin-UFOR Başkomutanlığının hızına yetişemiyordu.

Bu dönem zorluydu ve zor karaların alınması için çok fedakarca çabalayan insanlar sayesinde fedakarlıklarla atlatıldı.

Sonunda Rüya Çocukları Projesi ve Mharjil ile İkiz Gezegenlere Yerleşim Projesi: Riverra Projesi, hayata geçtiğinde -ancak o zaman- Dünya Genişleme Doktrini tam anlamı ile uygulamada idi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder