26 Ağustos 2009 Çarşamba

Tersane: KOVAN-Khreeg Korveti

Model: Khreeg ünitesi
Sınıf: Korvet
Müretteat: 5 Avatar taşır. Avatarlar gemi ünitenin humanoid uzuvlarıdır-aracı ve hizmetçi-bilinç uzantısı ünitelerdir. Bunlar geminin uzantısı olan ÖCÜ ünitelerdir ve normal öcülerden farklılar.
Birlikler: 400 Öcü ya da 800 köpekcek taşıyabilir. 9*9*9 m3'lük alanda 128 öcü barındırır.
Işıkaltı sürat: 55 PSL
Atmosfere giriş kabiliyeti: Mevcut-antigraviti sistemleri var. Atmosfer içinde çok çevik ve hızlıdır.
FTL sistemi: 250 LY
Maximum Menzili: 6 ay ila 1 yıl arasında sürede ikmale ihtiyaç duyarlar. Bununla beraber KOVAN uzay üniteleri Gaz Devi gezegenlerden-normal yaşam bulunan gezegenlerden gerekli çeşitli hasadı yaparak ya da düşman enkazları yağmalayarak-düşman gemilerden beslenerek kendini doldurabilir.

Yükseklik: 22 metre
Boy:150 metre
Genişlik: 30 metre
90 000 metreküp kabaca

Güç Sistemi.: Kovan Biyo Kristal Çekirdeği
Sensörler: 20 LY aktif-10 LY pasif
ECM: Saptırıcı aura. Frekans karıştırıcı. Işık kırıcı.
Yapay zeka-Bilgisayar: Canlı gemi. Avatarları var.
Kalkan: 2700 megaton
Kalkan Şarj hızı: 30 dakika
Gövde Dayanıklılığı: 700 megaton iyileştirilemez hasar limiti. 900 megaton parçalanma limiti
Kendini Tamir Kapasitesi: 48 saatte 500 megatonluk hasarı onarabilir.
Zırh tipi: Biyolojik Kabuk Zırh
Zırh gücü: 6-9 Megaton
Ulaşım sistemi: Çekici ışın, dokunaçlar, tünel ve asansör gibi çalışan yerçekimsiz akıntı yolları kapsülleri. Teleport sistemi.

Açıklamalar..

Khreeg üniteleri en azından 3'erli guruplar halinde gezer.

İçinde taşıdığı avcı gurubunun 2 katı kadar bir avcı gurubu bütün Kovan uzay ünitelerinin dış yüzeyinde yapışık ya da çevresindeki manyetik alanda uçuşur halde gezebilir.

Kovan Kraliçeleri için Kovan'ın geleceği en önemli şeydir. Kovan'ın geleceği ve iyiliği için savaşlardan-yenilgilerden-kayıplardan öğrenilecek çok şey vardır. Kovan yenilgilerden sonra daha güçlü ve uyanık olur. Kayıplar ne kadar ağır olursa savaş o denli değerlidir-o kadar çok şey öğrenilmiştir. Kovan asker kaybını çok az önemser ve askerlerini-filolarını çok kalabalık sayılarla savaş alanına-yokoluşa rahatça sürebilir.

Kavgalarda güçlü rakiplere saygı duyar Kovan. Güçlü rakipleri asimile etmek için “asimilasyon tohumları” ve “ele geçirici simbiyot üniteleri” kullanmayı ve bilgi edinmek için bilinç kopyalamayı-gölge almayı tercih eder. Bu işlemlerde sentezleme işlemi gereği kayıplar yaşanır, kopya-gölge bilinç tam olarak bir kopya sayılmasa da çok ustaca bir taklit olarak iş görür.

Kovan, insan-UFOR üslerini-gezegenlerini ele geçirme ve araçlarını asimile etme yöntemini çokca kullanır. Kalkanı düşmüş UFOR üniteleri mümkünse yok edilmeden evvel bordalama ya da asimilatör tohumlar ile ele geçirilmeye çalışılır.

Kovan kraliçeleri öğrenmeyi ve gelişmeyi sever. Gücü sever Kraliçeler. Kraliçeler asimile edilen ünitelerde bilgiyi alır ve sentezleyerek yeni evrim seviyeleri için araştırma-geliştirme çalışmalarına ekler. Gizli Kovan Ana Sistemi Kraliçenin seçkin Muhafız Filolarınca korunur. Bunlar asıl üs ve Yedek Prenses kolonileri çevresindeki önemli direnç noktaları olarak gelişmiş ve kıymetli ünitelerdir. Bu seçkin YAKIN MUHAFIZLAR dışındaki Kovan üniteleri son derece harcanabilir ve son derece kalabalık savaş filolarıdır.

Kovan Kraliçeleri için zaman da bir silahtır. Süratle acımasızca cephe akınları ya da sinsice-sabırla yıllarca beklemek Kovan'ın değişken stratejilerindendir.
Kovan askerleri ve üniteleri Kraliçe ve Kovan için seve seve ölür. Kovan ölümden korkmaz ama aptal da değildir.

Kovan üniteleri ve yerleşimleri genelde “birlikten-kalabalıktan kuvvet doğar” ilkesi ile hareket eder. Kovan üniteleri yalnız gezmez. Kovan tek ve güçlü ünitelerden ziyade sayılardan üstünlük alan çok kalabalık guruplar olarak savaşa gider. Kovan filoları en azından yüzlerce üniteden oluşur.

Kovan, tohumlar-kozalar ile aynı anda çok ama ÇOK sayıda üniteyi üretebilir-yetiştirebilir. Bir gezegene ya da gaz devine ya da asteroide bırakılan tohumlar kendi kendine zaman içinde olgunlaşıp Kovan bünyesine katılabilir. Temizlenmiş sektörlerde bile sonradan ortaya çıkan Kovan üsleri bu tür uykudaki tohumların zamanla olgunlaşması ile doğmuştur.

Kovan harcanabilir ama becerikli üniteleri sayesinde savaş alanında hep kalabalık ve kanlı duruşlar sergilemiştir. Kısa sürede süratle koca ordu ve filoları kolayca üretebilen bu düşman insan için son derece tehlikelidir ve İzsürücü Filo bunu en iyi bilen dünyalı unsur.

ARAÇ KAPASİTESİ

5 Komet hangar kesede
10 Komet Güverteye yapışık gezebilir
2 Küçük Nakliye Mekik Böceği hangar kesede.

Silah sistemi

1.4 Adet Çene Dişi Silahı: Isırık Topu.
Menzil: 150 000 km
Hasar: 30*4=120 megatonluk birleşik ışın. 3 saniyelik. Odaklı vuruş ile saniyenin onda biri kadar bir sürede göz kırpımlık bir sürede de yapabilir bu vuruşu. Overcharge-Aşırı yükleme ile gücü 3 kat arttırılabilir ama soğuma süresi 3 kat artar.
Atış Hızı: 3 saniye beam ve 1 saniye soğuma.
Cephane Yükü:


2.38 adet Diken Topları: Işın kuleleri.
Menzil: 40 000 km.
Hasar: 30 kiloton
Atış Hızı: 1 saniyede 1 atış, 1 saniye soğuma
Cephane Yükü:

3.Ateşarıları: Canlı misil silahlar:
Menzil: 30 000 km.
Hasar: 100 megaton
Atış Hızı: Saniyede 12 Arı atış yuvasından sürekli fırlayabilir.
Cephane Yükü: 81 adet

4.Dron yarasalar: Savunma ve yakın saldırı silahı.
Menzil: 5000 km
Hasar: 10 kiloton maximum
Atış Hızı: -
Cephane Yükü: 100 adet

5.24 adet Plazma Gayserleri:
Menzil: 5000 km
Hasar: 5 kiloton maximum
Atış Hızı: Saniyede 3 atış. 1 saniye soğuma.
Cephane Yükü:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder