29 Ağustos 2009 Cumartesi

Tersane: Kovan-Komet avcı ünitesi

Model: Komet ünitesi
Sınıf: Avcı-Kara Destek
Müretteat: 1 Avatar taşır. Avatarlar gemi ünitenin humanoid uzuvlarıdır-aracı ve hizmetçi-bilinç uzantısı ünitelerdir. Bunlar geminin uzantısı olan ÖCÜ ünitelerdir ve normal öcülerden farklılar.
Birlikler: 2 Öcü ya da 4 köpekcek taşıyabilir.
Işıkaltı sürat: 65 PSL
Atmosfere giriş kabiliyeti: Mevcut-antigraviti sistemleri var. Atmosfer içinde çok çevik ve hızlıdır.
FTL sistemi: 265 LY
Maximum Menzili: 6 ay ila 1 yıl arasında sürede ikmale ihtiyaç duyarlar. Bununla beraber KOVAN uzay üniteleri Gaz Devi gezegenlerden-normal yaşam bulunan gezegenlerden gerekli çeşitli hasadı yaparak ya da düşman enkazları yağmalayarak-düşman gemilerden beslenerek kendini doldurabilir.

Yükseklik: 6-4 metre
Boy: 22 metre
Genişlik: 24 metre
2112 metreküp kabaca

Güç Sistemi.: Kovan Biyo Kristal Çekirdeği
Sensörler: 10 LY aktif- 5 LY pasif
ECM: Saptırıcı aura. Frekans karıştırıcı. Işık kırıcı.
Yapay zeka-Bilgisayar: Canlı gemi. Avatarı var.
Kalkan: 40 kiloton
Kalkan Şarj hızı: 30 dakika
Gövde Dayanıklılığı: 11 kiloton iyileştirilemez hasar limiti. 14 kiloton parçalanma limiti
Kendini Tamir Kapasitesi: 48 saatte 5 kilotoluk hasarı onarabilir.
Zırh tipi: Biyolojik Kabuk Zırh
Zırh gücü: 1 KİLOTON
Ulaşım sistemi: Çekici ışın, dokunaçlar. Teleport sistemi.
Açıklamalar..
Kovan Kraliçeleri için Kovan'ın geleceği en önemli şeydir. Kovan'ın geleceği ve iyiliği için savaşlardan-yenilgilerden-kayıplardan öğrenilecek çok şey vardır. Kovan yenilgilerden sonra daha güçlü ve uyanık olur. Kayıplar ne kadar ağır olursa savaş o denli değerlidir-o kadar çok şey öğrenilmiştir. Kovan asker kaybını çok az önemser ve askerlerini-filolarını çok kalabalık sayılarla savaş alanına-yokoluşa rahatça sürebilir.

Kavgalarda güçlü rakiplere saygı duyar Kovan. Güçlü rakipleri asimile etmek için “asimilasyon tohumları” ve “ele geçirici simbiyot üniteleri” kullanmayı ve bilgi edinmek için bilinç kopyalamayı-gölge almayı tercih eder. Bu işlemlerde sentezleme işlemi gereği kayıplar yaşanır, kopya-gölge bilinç tam olarak bir kopya sayılmasa da çok ustaca bir taklit olarak iş görür.

Kovan, insan-UFOR üslerini-gezegenlerini ele geçirme ve araçlarını asimile etme yöntemini çokca kullanır. Kalkanı düşmüş UFOR üniteleri mümkünse yok edilmeden evvel bordalama ya da asimilatör tohumlar ile ele geçirilmeye çalışılır.

Kovan kraliçeleri öğrenmeyi ve gelişmeyi sever. Gücü sever Kraliçeler. Kraliçeler asimile edilen ünitelerde bilgiyi alır ve sentezleyerek yeni evrim seviyeleri için araştırma-geliştirme çalışmalarına ekler. Gizli Kovan Ana Sistemi Kraliçenin seçkin Muhafız Filolarınca korunur. Bunlar asıl üs ve Yedek Prenses kolonileri çevresindeki önemli direnç noktaları olarak gelişmiş ve kıymetli ünitelerdir. Bu seçkin YAKIN MUHAFIZLAR dışındaki Kovan üniteleri son derece harcanabilir ve son derece kalabalık savaş filolarıdır.

Kovan Kraliçeleri için zaman da bir silahtır. Süratle acımasızca cephe akınları ya da sinsice-sabırla yıllarca beklemek Kovan'ın değişken stratejilerindendir.
Kovan askerleri ve üniteleri Kraliçe ve Kovan için seve seve ölür. Kovan ölümden korkmaz ama aptal da değildir.

Kovan üniteleri ve yerleşimleri genelde “birlikten-kalabalıktan kuvvet doğar” ilkesi ile hareket eder. Kovan üniteleri yalnız gezmez. Kovan tek ve güçlü ünitelerden ziyade sayılardan üstünlük alan çok kalabalık guruplar olarak savaşa gider. Kovan filoları en azından yüzlerce üniteden oluşur.

Kovan, tohumlar-kozalar ile aynı anda çok ama ÇOK sayıda üniteyi üretebilir-yetiştirebilir. Bir gezegene ya da gaz devine ya da asteroide bırakılan tohumlar kendi kendine zaman içinde olgunlaşıp Kovan bünyesine katılabilir. Temizlenmiş sektörlerde bile sonradan ortaya çıkan Kovan üsleri bu tür uykudaki tohumların zamanla olgunlaşması ile doğmuştur.

Kovan harcanabilir ama becerikli üniteleri sayesinde savaş alanında hep kalabalık ve kanlı duruşlar sergilemiştir. Kısa sürede süratle koca ordu ve filoları kolayca üretebilen bu düşman insan için son derece tehlikelidir ve İzsürücü Filo bunu en iyi bilen dünyalı unsur.

ARAÇ KAPASİTESİ

Mevcut değil.


Silah sistemi :

1.1 Adet İğne Silahı: Isırık Topu. 1-20 kilotonluk atışlar. Saniyede 5 atış ya da 3 saniyede 1 atış.
Menzil: 70 000 km
Hasar: 1-20 kiloton. Overcharge-Aşırı yükleme ile gücü 3 kat arttırılabilir ama soğuma süresi 3 kat artar.
Atış Hızı: 3 saniye beam ve 1 saniye soğuma.
Cephane Yükü:

2.Ateşarıları: Canlı misil silahlar:
Menzil: 15 000 km.
Hasar: 40 megaton
Atış Hızı: Saniyede 8 Arı atış yuvasından sürekli fırlayabilir.
Cephane Yükü: 16 adet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder