30 Eylül 2009 Çarşamba

UFOR: Federasyonun Rengi.

United Forces Federation-UFOR Federasyonu olarak anılan birleşik dünya, Elmo M. Romano'nun Haziran ayında dile getirmeye başladığı Mavi Hareket ile bir yandan da gayri resmi olarak MAVİ Federasyon olarak adlandırılmaya başlanmıştı.

Bu yeni hareketin nedeni olarak Elmo yeni bir anlayışı dile getiriyordu. UFOR çok askeri bir terim olarak öne çıkıyordu. Gerçekten de Federasyonu kuran şey Kovan Savaşı idi ve sapına kadar askeri bir operasyon-askeri bir gerekçe idi.

Elmo M. Romano Kovan ve Grekul'un kendi dünyalarında kendi planları ile son derece dolu olduğunu görebiliyordu. Grekul can derdindeydi, Kovan Kraliçeleri ise çok agresif biçimde çok büyük sayılarla sahipsiz bölgelere tohum atma çabasındaydı. Elmo iki düşmanı ve diğer Samanyolu Halkları ile ilişkiler geliştirme konusunda askeri ve sivil güçlerle ellerinden geleni yaptıklarının farkındaydı. Bu dönemde Federasyonun da önem vermesi gereken kendi öncelikleri vardı ve sivil yaşam bunun başında geliyordu. Bu yeni dönem Elmo için de dikkatini savaşdışı alanlara çevirmesi için bir fırsattı.

Elmo Romano bu fırsatı süratle ve başarıyla değerlendiriyordu. Başkan sivil yaşamın ve Federasyonun askeri olmayan yapılanmasının geliştirilmesine, halkın yaşam kalitesine süratle etki edecek faaliyetlerin yoluna koyulmasına gece gündüz çalışıyordu..

Mavi Hareket böyle başladı. Federasyonun Sivil kanadına verilen yeni isim kısa sürede yaygınlaşıp kabul görürken bu yeni askeri-sivil ayrımı işaret edercesine Federasyon araçlarında ve yerleşimlerinde kullanılan renkler de değiştirildi.

Bu dönemden sonra askeri araçların rengi ağırlıkla koyu ve karanlık bir mavi-lacivert tonlara kayarken sivil araçların renk tonu çok daha açık ve parlak mavilere hatta beyaza yakın mavi tonlara dönüştü. Resmi olarak kabul edilen bu renk kodlaması yanında Federasyona bir arma ve bayrak da kabul edildi. Siyah bir çember içindeki mavi fon üzerinde pusulanın dört ana ve dört ara yönü ile-oklarla parlayan altın bir güneş.. İşte Mavi Federasyonun sembolü, Federasyonun rengi buydu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder