23 Eylül 2009 Çarşamba

Tersane: UFOR-SC1 Mekikleri

Model: SC1
Sınıf: İndirme Mekiği.
Mürettebat: 2 kişi
Birlikler: 1 tank ve 40 piyade ya da 100 piyade konfigürasyonu.

Işıkaltı sürat: 60 PSL
Atmosfere giriş kabiliyeti: Atmosfer içinde ve sualtında sorunsuz çalışabilir.
FTL sistemi: 350 LY/saat

Maximum Menzili: Tam dolu iken yaşam destek zinciri 72 saat oksijen döngüsünü sağlayabilir. Sonra sistem teklemeye başlar.

Yükseklik: 6 metre
Boy: 18 metre
Genişlik: 8 metre
864 metreküp.

Güç Sistemi: Liquin Jeneratörü.

Sensörler: Aktif sensör: 50 LY Pasif sensör: 25 LY Tam Tarama Yakın Sensörleri: 1-3 Milyon kilometre.

ECM ve Diğer Savunma Kabiliyetleri: Satura 02 ve PELERİN.

SC serisinin bütün modellerinde optik-termal-manyetik görünmezlik sağlayan PELERİN sistemi mevcut. Sistem güçlü yer ve gemi radarları karşısında zorluk yaşasa da düşman mekik ve avcıları ve de yerdeki savaşçıların sensörlerinde oldukça etkili.

Yapay zeka-Bilgisayar: DRON bilgisayar “Dropilon” Pilotu destekler-tamamlar.

Dropilon arayüzü mekik ile pilot arasında çok basit ve hızlı bir biçimde o anda gereken öncelikli bilgilerden bir bağ kurarak bilgi kirliliği ve dikkat dağınıklığı-yorgunluk yaratmadan etkileşimi sağlar. Dropilon pilot olmaksızın bir DRON gibi iş görebilecek indirme ve destek sağlayacak kadar eğitimli-donanımlı bir pilot yapayzeka olarak tanınır. Grekul savaşçı dronlarının kodlarından destekle şekillendirilmiş bu bilgisayar sistemi hem acımasız bir savaşçı hem de pilotlukla alakası olmayan birinin bile pürüzsüsce uçmasını sağlayacak şekilde onun isteklerini karşılamaya muktedir şefkatli bir yardımcı pilot..

Kalkan: 80 megaton.
Kalkan Şarj hızı: 30 dakika.

Gövde Dayanıklılığı: 700 kiloton Hurda- 850 kiloton parça parça.
Kendini Tamir Kapasitesi: % 25 hasarı 24-48 saatte onarabilir otomatik sistem ve pilot ikilisi.
Zırh tipi: Allox 1050 ve NAS2
Zırh gücü: 5 Kiloton
Ulaşım sistemi: Teleport sistemi ve Çekici ışın yansıtıcısı.

Açıklamalar..

SC serisi araçların ilk kullanımı MARS İndirmesi esnasındaydı. Bu araçlar Herkül sınıfı Nakliye Gemisinden ilk birliklerin Mars yüzeyine indirilmesinde rol oynadı ve yer birliklerine yakın koruma-destek-hareket kabiliyeti sağladı.

SC harfleri Space Carrier-Cargo isminden bir kısaltmadır. Bu araçlar saf askeri amaçla üretilmelerine karşılık özellikle Federasyonun ilk 5 yılında yoğun biçimde sivil görevler için de kullanıldılar.

SC serisinin önemli özelliklerinden birisi Atmosfer Dalgıcı olmalarıdır. Bu araçlar savaş alanına süratle ve çeviklikle sert inişler yapabilmeleri için durgunluk düzenleyicileri-kalkanlar-zırh-yüksek kapasiteli enerji olukları, manevra sistemleri ve çok sayıda yedek sistem ile tasarlanmıştır.

ARAÇ KAPASİTESİ

1 tank ya da 2 Jiip Buggy

Silah sistemi:

2 adet OCTOPUSS Füzesi Fırlatma Rampası: Füzeler enerji başlıkları ile yüklüdür ve 1 metre boyunda-15 santimetre çapındadır. 4-8-16-32 füzeli rampa sistemleri “otomatik yeniden doldurma kabiliyetli hazneli” ya da “sadece rampa” olarak yerleştirilebilir
Menzil: 1000 km maksimum.
Hasar: 1000 megajoule-”seçilebilir büyüklükte alan” ya da “nokta etkisi ile zırh delici” olarak kullanılabilir iki ateşleme modu var
Atış Hızı: 1 saniyede rampaların ön sırasını boşaltır. 3 saniyede arka sıra atışa hazır hale gelir.
Cephane Yükü: 16 füze. 2*8'lik rampa.

2 adet SPEAR tareti. İki yanda birer tane yerleşik. Enerji silahı. Enerji mızrakları atan bu süratli top Kara Destek ve anti personel topu seviyesinde güce sahip. Karadaki piyadelere destek için tasarlandı. Gücü “antipersonel-antitank-zayıf sığınak delici” seviyelere ayarlanabilir.
Menzil: 1000 km maksimum.
Hasar: Bayıltıcı geniş koni saldırısından 500 megajoule hafif bombardımana kadar çıkar.
Atış Hızı: Atış moduna göre saniyede 100 atış ile 7 atış arasında değişebilir.
Cephane Yükü: enerji silahı.

1 adet THROR. Bu silah sistemi-thror- sahip olduğu gelişmiş güç alanı ile ışın yönlendirme teknolojisi sayesinde pilotun odaklandığı hedef üzerine optik kumanda ile ve kilitlenmeden atış yapabilen bir sistem. Overcharge-Aşırı Yükleme özelliği bu silahın gücü 3 katına çıkartılabilir ama o durumda şarj süresi uzar ve bazı sistemler geçici olarak güç kaybı yaşayabilir. Silah sisteminin atış açısı çok geniştir.
Menzil: 100 000 km etkili menzil.
Hasar: 3-5 kilotonluk seri atış ile saniyede 3 atış. 10 kilotonluk atışlar ile saniyede bir atış. 70 Kilotonluk atışlar ile 6 saniye soğuma süreli atışlar.
Atış Hızı: Silahın ayarlanan gücüne göre soğuma süreleri ve atışhızı değişir.
Cephane Yükü: enerji silahı.

2 adet Mini Savunma tareti-Mini Defender MD-2: Bir tepede bir altta şeklinde araca yerleşik. Füze ve DRON savar lazer namlusu
Menzil: 500 km
Hasar: Maximum 10 megajüllük vuruşlara ayarlanabilir.
Atış Hızı: Saniyede 5 ila 24 hedefe saldırabilir ama ECM ve hedefin çevikliği-hızı-büyüklüğü önemli.
Cephane Yükü: Enerji silahları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder