3 Eylül 2009 Perşembe

UFOR: Zırh-Harici İskelet vb. Koruma Sistemlerine dair

Burada altı çizilmesi gereken ilk konu 10 milyarı aşan dünya nüfusundan Kovan Savaşları sonunda sadece 1 milyar kadar insanın sağ kaldığı gerçeğidir. İnsan çok önemli ve insan yaşamı en değerli kaynak. İnsan yaşamının korunması ve gerek insan kalitesinin gerek yaşam kalitesinin arttırılması en büyük önceliklerden biri.

Bu durumda yeni şehirleşme ve kolonileşme yasası çok büyük ciddiyetle ele alındı. En düşük ve temel insani standartlar bile Dünya ve Kolonileri-UFOR Gemileri-Üsler söz konusu olduğunda son derece yüksek-neredeyse lüks idi. Her doğan bebek Federasyonun güvencesi ve koruması altında doğardı ve bir YURTTAŞ idi. Her insan yurttaşlık hakları ile korunur ve desteklenirdi. Teknoloji insanın faydasına ve yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik bir araç idi.

Bu dönemde yaşam tarzı ve şekli tıp-teknoloji-şehirleşme-felsefe-bilim-coğrafi bilgiler alanındaki büyük değişimler ile yeniden şekillendi. Bütün dünya yerle bir olduğu ve insanlar büyük acılar ile yıkılıp küllerinden yeniden doğduğu için bu geçiş dönemi çok mümkün ve süratli-nisabeten sorunsuz oldu.

1-Civform(sivil giysileri ve Uzayda yolculuk-koloni yaşamı için tavsiye edilen alt standart değerlere sahip giysileri temsil eder bu tanım):

Kaba bir tabirle çok dayanıklı ve uyumlu-koruyucu basit giydilerdir. Sıcak ve soğuk kitleri ile uyumlu yapıları sayesinde havalandırmalı veya ısıtmalı ortam giysileri olarak Dünya atmosferi şartlarında 4 mevsim iş görürler. 2028 yılı ilk aylarından itibaren genelde bütün dünya vatandaşlarının doğdukları andan itibaren giydikleri giysiler bu özelliklere sahiptir.

2-DEFSKIN (standart temel Environmental[çekim, elektrik, atmosfer ve ısı farklılıkları] ve Extra Vehicular[EV-Araç Dışı)-NBC suit]. Bütün UFOR üniformaları bu sınıfta):

Koruyucu harici giysiler bir deri-tulum gibi vücudu sarar. Resmi UFOR üniformalarının minimum standardı budur. Sivillerin de kullanımına uygun sivil tasarımlar ve Kolonistler için tasarlanmış Kolonist Modelleri mevcuttur. Modaya ya da kişisel tercihlere göre tasarımları süratle ve kolayca kişiselleştirilebilir. Sıcak soğuk dengesini korur-vücut ısısını kış ya da yaz ortamlarında hep sabit tutar. Bunlar elektronik parçalar ve nano tüpler içeren yapılardır. Hem kumaş hem de kısıtlı çevre destek sağlayan koruyucu nano katman stoklarından oluşur. Acil bir durumda giysinin ya da kişinin sağlık implantının bilgisayarı korumayı aktive eder. Nano katman süratle giysinin nano tüpleri üzerine ve giysinin açıkta bıraktığı tene moleküler hafıza özelliğindeki şekli alarak yayılır ve koruyucu zırh olur.
DEFSKIN basit ve sınırlı bir giysidir ve DEFSKIN kitleri uzayda yolculuk için en alt standart kabul edilir. Baş ve eller haricinde bütün vücudu sarmalar. Bileklik ve boyunluk gibi tasarlanmış bilek ve boyun üniteleri, moleküler hafıza özelliği ile muhafaza edilen el ve baş parçalarını 1-2 saniye içinde ellere ve kafaya yayarak bütün vücudu %100 kaplayabilir.

3-Teknisyen-Tamirci zırhları sınıfı:

Bu zırhlar özellikle dayanıklı ve yüksek korumaya sahip TULUM zrhlardır. Vücudu saran ve rahat-estetik yapıları nedeniyle bir üniforma olarak rahatça gün içinde kullanılabilir. Çoğu personel mesai saatleri dışında gemi-üs içinde gezerken bile bunları DEFSKIN uniformalar ile değiştirmez. Standart koruma özelliklerinin haricinde bazı özel görevleri yerine getiren personelin giysileri o ortam ve görevlere göre modifiye edilmiş giysiler giyebilir. Vakum ve EV şartlara uygun özelliktedir.

Ağır Onarım ve Üretimler için bu tulumların üzerine giyilen Harici İskelet Zırhlar “giyilebilir inşaat araçları” olarak sınıflandırılır.

4-LIAM zırhları:

Light Infantry ArMor. Hafif Piyade Zırhı. Temel ara giysi iç şamaşırların üzerine giyilen süper ince bir DEFSKİN üniforması olarak da tanımlanabilir. İkinci katman nano katmanlı biyolojik özlü bir arayüz katmanıdır. Üçüncü katman kendi içinde katmanlardan oluşan moleküler hafızalı “metal-deri” katmanıdır. Esnek demir zırh olarak da tasfir edilebilir bu üçüncü katman ama bundan çok daha karmaşık bir yapıdır. Dördüncü katman PETEK Bağlardan oluşan Harici Kat olarak anılır. Beşinci katman asıl güçlü dış zırh katmanıdır ve vücudun %80'ini kaplar. Hareket rahatlığını maksimize etmek amacıyla bu katman özel olarak tasarlanmıştır ve levhalardan oluşur. Bir Şövalye zırhı-bir kabuk zırh gibi hayati organların ve eklemlerin korumasına destek verir bu son katman. LIAM zırhları nanorenk ünitesi ile ortama göre renk değiştirerek parlaklık ve kamuflaj değerlerini ayarlayabilir.Tamamen NBC ve EV kabiliyeti veren bu zırhların kısıtlı kalkanları ve güçlü balistik-enerji koruma kabiliyetleri vardır. UFOR ordu ve Güvenlik Güçlerinin standart giysisidir.

5-Biyolojik zırh-SEMA:

Sente Muscular Armor. Giyen kişinin derisi ile birleşen giysi bir tür ortak yaşam-simbiyot gibi çalışır. Taşıyıcısını korumak için ona enerji verir ya da ondan enerji emerek azalan savunma güçlerini destekler. Gelişmiş bazı model biyo zırhların BEYİN ünitesi ve Kontrol implantları onların belli mesafeden bir dron gibi kullanımına da imkan vermesi ile çok şaşırtıcıdır.

Biyo zırh bir kez insan ile kaynaştığında ikisi BİR olur. İnsan adeta farklı bir bedene kavuşmuş gibi hisseder. Biyo zırh bir uzuvdan ziyade yeni bir beden gibi his verir. Psikolojik ve Nörolojik olarak bu etkiler Kontrol İmplantı ile düzenlenir. İmplatın hasar alması durumlarında uzun vadede bu hasar fark edilmez ise psikolojik bağımlılık ya da dengesizlik-fiziksel rahatsızlıklar görülebilir. Yine de Biyo zırh araba kullanmak ve uçağa binmekten daha güvenli bir araçtır.

Biyo zırh insan duyu ve kabiliyetlerin en azından birkaç misli arttırdığı gibi ortak yaşam-simbiyot özelliği ile insanın bu yetenekler karşısında yetersizlikle ezilmesini engelleyici desteği de sağlar. Biyo zırh giyen kişi daha hızlı düşünür-hareket eder-dikkatlidir-uyanıktır-çevresinin farkındadır. Biyo zırh tepkileri ve hareketi normal insan bedeni süratinden çok daha üstündür ve beden bu aktiviteyi simbiyotun desteği ve güçlendirmesi ile-nanorobotların yardımı ile kolayca kontrol eder. Tecrübeli bir askerin bocalayacağı hızlı karar verme ve hareket etme anlarında Biyozırh giyen askerler için olaylar kontrollü bir süratte ve kolayca muhakeme edilebilir-tepki verilebilir süratte algılanır. Biyo zırh çok ağır beyin hasarları durumunda bile kısmi bir tedavi-stabilize etme yeteneğine sahiptir Diğer bedensel yaralanmalarda ise harici bir tıbbi müdahale olmasa bile en ağır yaraları bile Stabilize edebilir-yavaş da olsa kendi başına onarabilir-orta ve ciddi yaralanmaları dakikalar ve saatler içinde iyileştirebilir. Acı kontrol ve yorgunluk sınırları çok yukarı seviyededir.

6-Nano zırh:

Nano robot yapılarından oluşan bu zırhın şekil alma-renk değiştirme özellikleri onu son derece hayalet ve görünmez yapabildiği gibi son derece estetik de kılıyor. Bu zırh bedene çok iyi oturan ve bedeni içten ve dıştan destekleyen bir ortak yaşamı andırır.

Biyo zırhtan farkı biyolojik değil nanorobot tabanlı olmasıdır. Tedavi ve koruma güçleri çok benzerlik gösterir. Farklı alanlarda farklı avantajlara sahip iki zırh tipinin ikisi de UFOR bünyesinde kıymetli yerlere sahiptir.

Nanozırh sıvı metal-civa gibi akışkan ya da titanyum gibi katı olabilir. Enerji ve materyal yardımı ile kendini kopyalayarak tabir edebilir ya da elektronik sistemlere işleyerek onları kısmen özümseyebilir-asimile edebilir.

UFOR Nano-Sibernetik ve Bilgisayar teknolojileri Grekul ve Ravard kökenlerinden çok şey öğrenmiştir ve nanozırh üniteleri her zaman virüs saldırılarına ve elektromanyetik saldırılara karşı çok iyi kalkanlı üniteler olagelmiştir.

7-Psi zırh:

Nano ya da Biyo tabanlı olan bu zırhlar tabanının özelliklerinden çoğunu paylaşmakla beraber aslen Psişiklerin kullanması için-özellikle de Greyterran için tasarlanmıştır..

Kullanıcının sahip olduğu Telepatik-Psişik kabiiyetleri desteklemek ya da psi saldırılara karşı kalkan olması amacıyla PSI KRİSTALLER-gyph kristalleri ile işlenmiş bu donanım özel timlerin ve Ordu birliklerinin KOVAN-GREKUL saldırıları karşısında güvendiği elementlerdir.

8-ARES harici iskelet zırh:

Harici bir iskelet-giyilebilir bir araç olan bu sistem MARS'a İndirme esnasında geçirdiği son modernizasyon ile neredeyse bir LIAM görüntüsüne bürünmüş olsa da ondan daha farklıdır.

Çeviklik ve rahatlıkta çok şey kazanmış olsa da ARES hala AĞIR ve KALIN bir zırhtır. ARES dayanıklılığı-kalkanı ve ağır silah gücü ile öne çıkan güçlü bir yakın muharebe-saldırı ve destek silahıdır. Bunlar Ağır-Mekanize Piyade sınıfı olarak adlandırılır. Mini Liquin jeneratörü ve güç kristalleri ile beslenen bu zırh bir araç gibi ehliyet ister. Kullanmayı öğrenmek hızlı olsa da ustalaşmak zaman alır.

Zırh kısmen içine girilen bir iskelet-kabuk ve sonra onun üzerine güçlendirme eklemeleri yapılmış katmanlar olarak görülebilir. Bazı ARES kullanıcıları bu zırhları mini-mechalar olarak tanımlar çünkü bunların ateş gücü ve bazılarına modüllerle eklenen yeni hareket kabiliyetleri çok şaşırtıcıdır.
Bir ARES hafif tank olarak bile adlandırılabilir.

9-Mobil Zırh-Raptor sınıfı Mecha-Zırh:


4 metre yükeskliğinde bir araç olan RAPTOR sınıfı MECHA-Zırhlar bir Trex-Raptörü andırır. İki ayağı ve gövdesinin duruşu-boyun kısmının çok kısa olmasına rağmen başının şekli ve ellerinin duruşu ile silüeti tartışmasız biçimde raptörü andırır. Kimileri ona tavuk-horoz gibi isimler taksa da ateş gücü kesinlikle bir raptör olduğunu kanıtlar. Yerden 2 metre yükseklikteki küçük ama son derece koruyucu ve rahat pilot kabini çok iyi zırhlı bir kapsüldür.

Bu robot araç bir insan gibi iki elini kullanabilir ve iki koluna yüklenmiş silahlardan başka elinde kendi özel koca silahlarını ya da standart piyade silahlarını da taşıyabilir. Nanofit yani uyum sağlama-yeniden forma girme özelliği ile bazı bölümleri(elleri ve parmakları mesela) süratle yeni silah ve donanımı destekleyecek şekil ve düzenlemeleri gerçekleştirebilir.

Raptor mekanik-elektronik ve zihinsel komutlara cevap verecek bir komuta arayüzüne sahiptir. İnsanlı ya da DRON şeklinde insansız olarak sahaya indirilebilir. Dünya şartlarında saatte 350 km hız ile koşabilir ve gravitipack sistemi ile süzülme-yavaş düşüş-yükseğe sıçrrama kabiliyetlerini barındırır. Kendini savaşırken bile onarabilir, bir ölçüye kadar.. Zırh koruması ARES kadar iyidir. Zorda kalırsa pilot ve bir yolcuyu kokpitte ve sırtında da iki kişiyi taşıyabilir..

Devriye-Gözlem-Keşif gibi görevler için özel modüller ile hayaletlik-sensör kuvveti-hareket kabiliyeti özellikleri yeniden düzenlenebilir. Tam bir EV ve NBC-EMP koruması sağlar. Sınırlı PSI kalkanları vardır. Taşıdığı füze-roket-bomba gücü yanında ışın silahları ve kinetik silahları ile de ciddi bir ateş gücüne sahiptir.

10-Mecha-Zırh Araçlar:

Gladyatör tipi (9 metre yükseklikte insansı şekilde)mechaların sahada üstün başarı göstermesi ile UFOR ordularında kendine sağlam bir yer edinen bu koca savaş makinaları farklı boyutlarda ve farklı amaçlar için imal edilirler.

Gladyatör tipi savaş mechaları özellikle KOVAN işgali altındaki bölgelerde kara savaşı için-saldırı ve savunma için geliştirilmiş sistemlerdir. Liquin jeneratörleri ve güç hücreleri ile beslenen Gladyatörler güçlü ağır topu ve destek için kinetik silahlar, savunma-saldırı ışın silahları, füzeler, roketler, bombalar, dron destek araçları komuta modülü ile donamıştır.

İzsürücü Filonun kısıtlı insan gücünü sahada çok daha iyi değerlendirmek ve korumak için düşünülen bu proje öyle başarılı olmuşturki süratle sayıları arttırılmış ve MECHA birlikleri savaş alanlarında piyadenin vazgeçmediği dostları olmuştur.

Güçlü kalkanları ve silahlarını ağır zırhı ve hızı-çevikliği araziye uyumu ile birleştiren MECHA sistemleri UFOR savaş makinasının acımasız yüzüdür. İnsanoğlu bir daha asla yok oluşun eşiğine gelmeyeceğine yemin etmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder