UFUKLAR DÜNYASINDA KARA SAVAŞLARINA DAİR..
Neden MECH üniteleri?
Kovan Savaşları yaşanmadan evvel dünya kara savaşı sahnesinde zırhlı birliklerin rolü ve gücü zaten tartışma konusuydu. Askeri otoriteler terörizmin aktif savaş yöntemi olduğu bir dünyada hala tanklara ve zırhlı araçlara yer olsa da önemlerinin yeni anitank silahları ve gerilla savaşı yöntemleri ile azaldığına işaret ediyordu.
Dünya KOVAN ile tanıştığında savaş alanları dünya yüzeyinden ve atmosferden dışarıya uzanmaya başladığında işin rengi tamamen değişmişti.
Yeni savaş alanında -yani uzayda- başrol artık uzaygemilerine ait idi.
Savaş alanları yeniden şekillenirken uzay en önemli sahne olsa da karadaki savaşlar da hala önemliydi çünkü gezegen kalkanları ve şehir-üs koruyucu güç alanı sistemleri uzaygemilerinden filolara bile dayanabilecek güçte idi.
Güçlü bir kalkanın bile bir sınırı vardır. Soğuması-şarj edilmesi-gücünün idareli kullanılması-bakımının yapılması gerekir. Bu amaçla kalkanların koruduğu alanlar genelde en kritik bölgeler olacak şekilde küçültülür ve gezegen bombardımanlarında KUBBE değil ŞEMSİYE konumuna getirilir. Elbette kalkanı sürekli kubbe konumunda tutmak da mümkündür ama şemsiye konumu ciddi ölçüde güç tasarrufu sağladığı için bombardımana dayanma sürelerini arttırır.
Bombardıman esnasında düşman gezegenlere indirme yapmak çok mümkündür ve yaygın bir stratejidir. Kalkanı şemsiye konumundaki bir üsse kara saldırısında bulunmak ve içeriye sızmayı denemek yaygın bir taktiktir.
Üsler kalkanlarını kubbe konumunda tutsa bile gezegene inmiş bu kuvvetler filoları çekildikten sonra sinsi saldırılar ile akınlarına devam eder ve üssü yıpratmayı sürdürür. Yıpratma burada anahtar sözcüktür. Kalkanlı bir üs filolara karşı durabilir ama sinsi bir kara saldırısı tehdidi ile de karşılaşan bir üs sürekli alarm durumunda kalarak yıpranır.
Kara saldırıları yapan taraf savunucuları değerli bölgeleri ve yapıları korumak için kalkanlarını zorlamaya iter. Karadaki hedeflere karadan saldırı ya da kara saldırısına karşı kara savunması yapmak için düşünülen çözümler arasında yeni nesil tanklar da düşünülürken başka bir çözüm öne çıkıyordu.
UFOR saflarında Kara savaşlarının yükünü çekenler hem karada hem havada hem de gerektiğinde sualtında ve uzayda çarpışabilen MECH ünitelerdi. MECH Doktrini ile savaşan UFOR bu sayede hem yüksek ateş gücü ile ağır zırhı birleştiriyor hem de yüksek çeviklik ve kalkan gücüne sahip oluyor. MECH pilotlarının eğitimi yetenek kadar emek de gerektirse de harcanan emek savaş alanında karşılığını fazlası ile veriyor bu ilk yıllarda.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder