15 Eylül 2009 Salı

Tersane: UFOR-Yıldızyeli Korvetleri

Model: Yıldızyeli sınıfı
Sınıf: Korvet
Mürettebat: 20-50 mürettebat ve 40 Droid.
Birlikler: 100 askerlik bir görev gücünü taşıyabilir.
Işıkaltı sürat: 90 PSL
Atmosfere giriş kabiliyeti: Mevcut-antigraviti sistemleri var. Atmosfer içinde ve sualtında çok çevik ve hızlıdır.
FTL sistemi: Hiperuzay Çekirdeği: 15 000 LY/saat.

Maximum Menzili: Geminin sahip olduğu yüksek sürat ve az sayıdaki mürettebat unsurlarının birleşimi nedeniyle bu gemilerin 3 haftayı aşmayacak şekilde en yakın üs ve istasyonlarda mürettebatını dinlendirmesi tavsiye edilir. 6 ay ila 1 yıl arasında sürede yiyecek ikmaline ihtiyaç duyar. Yakıt ikmali her 5 senede bir tavsiye edilir. Gemideki madde-enerji sentezleyiciler temel yapı unsurları depolarda mevcut olduğu sürece her tür besini sentezleyebilir. Normal şartlarda bütün UFOR gemilerine her 6 haftada en yakın UFOR-Müttefik istasyonunda lojistik ikmal ve istirahat tavsiye edilir.

Yükseklik: 25 metre
Boy: 230 metre
Genişlik: 86 metre
322 000 metreküp kabaca

Güç Sistemi: Nova Çekirdeği ve Liquin jeneratörleri.
Sensörler: Aktif uzun menzilli sensör menzili 800 ışıkyılı-pasif sensör menzili 400 ışıkyılı. Yakın mesafe tam tarama menzili 3 milyon km ile 18 milyon km arasında değişebilir-10 ışık saniyesi ile 1 ışık dakikası..

ECM ve Diğer Savunma Kabiliyetleri: UFOR ECM Sistemi-SATURA 02 ve Hayalet sistemi-Mimix&Camox Combo Sistemi(M&C Combo Sistemi)

SATURA 02 Yoğun bir kirlilik kubbesi ya da konisini hedefle arasına koyarak hedefin karşı saldırı şansını yok etmeyi amaçlayan bir karıştırma sistemidir. Bu sistem Grekul silahları üzerinde bile azımsanmayacak ölçüde etkilidir ve Grekul hedefleme sistemlerinin menzilini çok küçültür. Thulan ve Uthulu sistemleri de Grekul sistemlerinin biraz daha gerisinde sistemler olduğundan etkilenir. Mharjil bu sisteme çok büyük ölçüde bağışıklık sahibidir. Bunun dışındaki bütün Samanyolu halkları için SATURA 02 sistemi çok ciddi bir beladır. Kovan'ın 2027 Ocak ayından sonra ürettiği yeni kuşak üniteleri ve evrimleştirdiği eski üniteleri gelişmiş Kovan Optik Hedefleme Sistemi sayesinde neredeyse Grekul seviyesine çıkan bir etkinlik kazanacak.

Yapay zeka-Bilgisayar: Rütbeye Sahip Gemi Bilgisayarı Sistemi-ARTILIAN Sistemi. Bilgisayar sistemi yapay bir zeka-yaşam formu. Varoluş amacı Gemiye Kaptan ve Subayların Hiyerarşisinde yer alarak hizmet etmek-emirleri uygulayıp görevini yapmak. Her geminin Sistemi o geminin adı ile anılır ve o sistem o gemi sayılır-bu sistemi ve benzerlerini taşıyan UFOR gemileri yapay yaşam formları olarak resmen-kanunen sınıflandırılmıştır..

Sistem bütün mürettebatın etkisizleştiği durumlarda görev niteliklerine ve mürettebatın sağlık durumuna göre hareket tarzı takınır; göreve devam eder ya da en yakın UFOR-Müttefik gemiden-üsden destek ister-rotasını o yana çevirir.
Yapay zeka insan ve droid sistemlerin tepki ve dikkat kabiliyetinin çok üzerindeki durumlarda acil durum güvenlik önlemleri alır ve önceden yazılmış güvenlik prosedürlerini uygulayarak gemiyi-görevi-mürettebatı-diğer yaşamı korur.

Kalkan: 600 000 megaton
Kalkan Şarj hızı: 20 dakika
Gövde Dayanıklılığı: 12 500 megaton hurda hasar limiti. 15 000 megaton parçalanma limiti
Kendini Tamir Kapasitesi: 24 saatte 20 Onarım Ünitesi ile 70 000 metreküp hasar onarabilir.

Zırh tipi: Allox1050, NAS2, BAS1 katmanları-ARCOM1 tipi zırh(Armor Combo 1)
Bu gemilerin süratle ve çok sayıda üretilebilmesi için Greyterranların Gökkuşağı Adası'nda kullanmaya başladığı Mharjil işi Coralin zırh yerine ARCOM1 zırhı tercih edildi.
Zırh gücü: 5-10 Megaton

Ulaşım sistemi: Çekici ışın sistemleri, yatay tünel ve asansörler, Teleport sistemi, Karıncakanat ve SC1 Mekikleri.

Açıklamalar..

Bu gemilerde WARP FLASH Çekirdeği mevcut. Bu Sistem sayesinde bir saniyelik bir sıçrama ile yaklaşık 1000 ışık yılı birden aşılıyor. Bu sistemin soğuması yaklaşık olarak 15 dakika alıyor. Sistemin soğumadan kullanımı arıza riski doğuruyor. Flash Manevrası bir kaçış ya da strateji manevrasıdır. FLASH manevrası ile gemi koruyucu bir güç alanı ile kaplanıp normal uzaydan kaybolur ve hedef noktaya adeta emilip atılır. “Solucan deliği yolculuğu” yapmaya muktedir Tüccar gemilerinin kullandığı yolculuk metoduna benzetilse de FLASH solucan deliği teknolojisi değildir.
Bu gemiler savunmada hayaletlik kadar aldatmaca-yoğun karıştırıcı dalga kirliliği ve sürat-çeviklik kombinasyonuna güvenir. Cüsselerine göre hatırı sayılır derecede güçlü olan kalkanları da bu gemilerin çok işine yarar.

Hayalet devriye ve hücumbot görevleri gören bu hızlı ve vurucu gemiler UFOR filosunda Hortlak sınıfı gemilerden sonra en sinsi gemiler. Sinsice ve Süratle Sert vurup Süratle olay bölgesinden Sıvışmak bu gemilerin kaptanlarının savaş taktikleridir.

Gri İnsanlar tarafından Gökkuşağı Adası'nda tasarlanmış olan bu ilk GreyTerran gemisi UFOR Filosunda Greyterran ve Dünyalıların beraberce yoğunlukla görev yaptığı gemiler. Psişik silahın varlığı kadar bu gemilerin bilgisayarları ile Greyterran düşünce sistemi ve beyin fizyolojisinin uyumu da önemli bir etken.

Yıldızyeli sınıfı ile birlikte Dünyalıların gemi tasarımları üzerindeki Mharjil etkisi iyice belirginleşiyor. Dizaynlar görsel ve işlevsel olarak Mharjil çizgilerine ve ilham alanına kayıyor. Deniz ve deniz canlılarının hatlarından esinlenen tasarımlardan bir dönemin öncüsü bu gemiler.

Yıldızyeli sınıfı gemiler ciddi anlamda 3. Nesil Dünya gemilerine ilk bakış niteliği taşır. Sadece KOVAN ile çarpışmanın ötesinde amaçlarla inşa edildiler. Grekul ve onun Teknoloji pompalayarak kukla silahlar olarak kullandığı Thulan gibi minyonları ile de çarpışmak için inşa ediliyor yeni gemiler. Kaldıki artık Kovan güçlerinin sayıları ve kabiliyetleri de gelişiyor, kimse yerinde saymıyor-bütün Samanyolu halkları bir telaş ile yayılma-semirme-güçlenme derdinde çırpınıyor.

ARAÇ KAPASİTESİ

2 adet SC1 Mekiği
6 adet Karıncakanat Mekiği
16 adet Kaçış Hücresi
8 adet Raptor Ünitesi

Silah sistemi:

1 adet Psi Vuruş Diski: Greyterran tasarımı Telepatik Enerji silahı. Bilgisayar sistemlerini etkilemez. Psi Kristaller ve Telepat bir operatör birleştiğinde normal güç kalkanlarının etkisiz kaldığı bir silah meydana gelir. Psi Kristaller ve Telepat Savunma Subaylarından oluşan bir Savunma önlemi olmadan bu silaha karşı koyulamaz sadece etkileri kısmen azaltılabilir-süresi kısaltılabilir. Telepatik güçleri olan eğitimli bir operatör olmadan kullanılamaz. Paralize edici bir şok silahıdır.
Menzil: 3 milyon km(menzili arttırıldıkça etkinliği azalır)
Hasar: Canlı üniteler üzerinde karmaşa ve delilik yaratır, öfke krizlerine ve uyku hastalığına neden olur. Hipnotik felç ve bilinçsiz robotlaşmaya neden olabilir. Kovan üzerinde yoğunlukla kendi yandaşlarına ateş açmaya, Thulan üzerinde ise genelde hipnotik felç ve hissiz robotlaşmaya neden olur.
Atış Hızı: Hedef Nokta ya da Alana bir anlık bir flaş gibi vurur. Soğuma Süresi hedef alanın büyüklüğü ve odaklanan güce göre 1 saniye ile 15 saniye arasında değişir.
Cephane Yükü: Psişik Enerji silahı.

7 adet Helion B topu: 5 öne, 2 geriye doğru. Helion silahları SAVUNMA pozisyonunda ateş gücünden fedakarlık ederek sürat kazanır ve AVCI boyutunda hedefleri de rahatlıkla koni-yaylım ateşi ile hedef alabilir. SALDIRI pozisyonunda Avcı ve küçük misil vurma kabiliyeti-esnekliği pek iyi olmasa da korvetler ve üzeri büyüklükteki hedefler için tam bir kabus olur bu silah. Atış hızı ve gücü-atım süresi ayarlanarak değiştirilebilir. Birden fazla silah aynı anda aynı hedef noktaya atış yaparak güç birleştirebilirler(örneğin: 5 top: 12 500 Megatonluk vuruşlar).
Menzil: 250 000 km(menzili arttırıldıkça etkinliği azalır)
Hasar: 2500 megaton 1 saniyelik 1 atışta.
Atış Hızı: Normalde 1 saniye aralıklarla 1 saniye boyunca atış yapabilir. Farklı güç ve hız ayarları ile atış hızı ve süresi değiştirilebilir.
Cephane Yükü: Enerji silahı.


12 adet Wolf Ram-2B Lazeri: Pruvadaki 12 atım yolundan öndeki geniş bir koni alana savunma ve saldırı için iki farklı düzende atış yapar. Bu sistem hayalet sistemler aktifken pek tercih edilmez. 12 atış odaklı saldırı ile aynı anda ve aynı hedef üzerinde aynı noktaya odaklanarak toplam bir güce dönüştürülebilir.
Menzil: 50 000 km
Hasar: 10 megaton-50 Kiloton
Atış Hızı: Saniyede 1-30 atış Hızlı ayarda genelde öndeki çok geniş bir koni-yelpazede alan etkili misil savunması ve avcı biçici olarak görev yapar.
Cephane Yükü: enerji silahı

2 adet İyon Topu: IONIX: Söz konusu silah standart enerji hasarı verirken Kalkan ve Elektronik sistemlere normalden 10-30 kat hasar verir.
Menzil: 50 000 km
Hasar: 1000 megatonluk enerji vuruşları 10 bin ila 30 binlik hasar verir hedef kalkana ve hedefin elektroniklerine..
Atış Hızı: 2 saniyede 1 atış
Cephane Yükü: Enerji silahı

2 adet Nötron topu: NEUTRONAS:
Menzil: 50 000 km
Hasar: 1000 megatonluk enerji vuruşları 10 bin ila 30 binlik hasar verir hedef canlılara ve biyolojik sistemlere
Atış Hızı: 2 saniyede 1 atış
Cephane Yükü: Enerji silahı

14 adet Torpido fırlatıcısı: 6 öne, 6 yanlara, 2 arkaya. REDbane-Kızılbela misilleri, Mavibelanın yaptığı herşeyi ve daha fazlasını yapabilir. Redbane kalkanı saf kinetik vuruş ile avcıları parçalayabilir ya da korvetleri delip geçebilir. Redbane kalkanının yardımı ile kinetik olarak hedefini yok edebiliyorsa patlamaya gerek duymaz ve diğer hedefine döner-ya da atıldığı siloya geri döner. Yaklaşık olarak Bluebane boyutlarında ama şimşek torpidosundan bile daha güçlü ve kabiliyetli bir silah. Iyon başlıklı torpidolarla yapılan açılış salvoları sayesinde güçlü düşmanların kalkanları süratle düşürülür.
Menzil: 1 500 000 km
Hasar: Kiloton ila 10 000 megaton arasında değişen savaş başlıkları taşıyabilirler.
Atış Hızı: Her fırlatıcı saniyede 12 füze atar ve 4 saniyede tam doldurulur.
Cephane Yükü: 4200 adet (6 cephanelikte eşit sayıda depolanır)

12 adet Ravager Railgun Tareti: Bu silah akıllı DRON Missiler atar. RAVAGER dronları(yaklaşık 30 santimetre boyundalar). Anti avcı ve füze karşılama-baraj silahları. Kinetik cephane. Yüksek isabet oranına sahip silah bilgisayar destekli optik kumanda ya da saf optik kumanda ile ateşlenebilir. Her bir atış-her mermi aslında balistik bir mini torpido olarak nitelenebilir ve kısıtlı manevra-hedef takip yeteneği vardır.
Menzil: 20 000 km
Hasar: 3 kiloton saf kinetik hasar. Savaş başlıklı mermilerin gücü 15 kilotona kadar çıkabilir.
Atış Hızı: 1 saniyede 1 ila 10 atış. Hızı arttırmak isabet etkinliğini olumsuz etkiler.
Cephane Yükü: Toplam 2000 atış her taret için.

2 adet NEWEX bombası fırlatma yerleşimi: 2 metre boyunda ve 1 metre çapında şişman bomba-füzeler atmosfere dalmak ya da istasyonlara vurmak için geliştirilmiştir. NOVEX ve Solution'dan çok daha kısa menzilli ve daha zayıf ama hala KOVAN'a karşı etkili bir silah. 4 başlıklı ve 50'şer megatonluk başlıklar. 20 000 km'den atılabilir.
Menzil: 20 000 km
Hasar: 50 megatonluk 4'er başlık vardır her NEWEX'de.
Atış Hızı: Saniyede 6 füze ile 2 saniyede silolar boşalır.
Cephane Yükü: 24 adet

2 adet Mayın fırlatıcı: IVY sistemi. Savunma amaçlı akıllı tasarım. Tek mayınlar ya da mayın kozaları-mayın ağları fırlatabilir.
Menzil: 20 000 km
Hasar: Kiloton ölçüsünden 250 000 megatona(2 buçuk milyon-7 buçuk milyon arası iyon hasarı elektronik ve kalkanlara) kadar iyon başlıklı özel saldırı yükü taşıyabilirler. Yönlendirmeli başlık teknolojisi ile tüm enerjiyi kubbeye ya da koni şekline yayabilir.
Atış Hızı: Saniyede 4-10 mayın saçabilen 8 fırlatıcı.
Cephane Yükü: Farklı boyutlarda 15 000 mayın. Destroyer vuruculardan 6 tane mevcut.

8 adet Mini Savunma tareti-Mini Defender MD-3 Füze ve DRON savar lazer namlusu. Ağırlıkla kıç kısımda yerleşikler.
Menzil: 1500 km
Hasar: Maximum 100 megajüllük vuruşlara ayarlanabilir.
Atış Hızı: Saniyede 5 ila 24 hedefe saldırabilir ama ECM ve hedefin çevikliği-hızı-büyüklüğü önemli.
Cephane Yükü: Enerji silahları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder