5 Eylül 2009 Cumartesi

Tersane: GREKUL-Tmol sınıfı destroyer

Model: Tmol sınıfı
Sınıf: Destroyer
Mürettebat: 20-10 000 Grekul barındırabilir.
Birlikler: 500 000 Grekul savaşçısını uyku podlarında taşıyabilir.
Işıkaltı sürat: Işıkhızının %85'i. 85 PSL.
Atmosfere giriş kabiliyeti: Mevcut. Antiyerçekimi sistemleri var.
FTL sistemi: Hiperuzay Çekirdeği, saatte 30 000 ışıkyılı.
Maximum Menzili: Güneş Hasatlama modülü sayesinde limitsiz yakıt ikmal gücü.

Yükseklik: 500 metre
Boy: 1600 metre
Genişlik: 1600 metre

(1100*1100*450=544 milyon 500 bin metreküp.)

ÖZEL:

A-Atölyeleri, Laboratuvarlar, Depolama alanları, Nakliye Hangarları ile sağlam bir harekat merkezi-karakol noktası olarak iş görür bu gemiler.

Güç Sistemi: Nova Çekirdeği: Hiperfüzyon Reaktörü-Acil Durum Destek Reaktörleri-Destek için Liquin Jeneratörleri-Güç Kristalleri.
Kalkan: 30 milyon Megaton.
Kalkan Şarj hızı: 10 dakika.
Kendini Tamir Kapasitesi: Nano-zırh teknolojisi hayati acil durum onarımlarını otomatik olarak gerçekleştirse de bu yetenenek hafif ve orta hasarlarda etkilidir. Ağır hasarlarda sadece kan kaybını önleyici ve stabilize edici etkisi var.
Zırh tipi: Silfel ve nano zırh-VOX650
TMOL sınıfı gemiler Ana Gövdelerine yaklaşık 8 milyon megaton hasar aldığında tam anlamı ile kurtarılacak sistem ve parçası kalmamış biçimde işe yaramaz hale gelmiş ölü bir kütleye dönüşür. 10 milyon megaton hasar ile parça parça olmuş demektir.
TMOL sınıfının Silfel zırhı 200 megatona kadar ince- 450 megatona kadar kalın zırh koruması verirken gemi iskeletinde bu dayanıklılık daha fazladır ve bölümlerin statik alçaltıcı güç alanları ve iskeleti saran koruyucu güç olukları da içeriye vurabilen darbelerin hasar yayılımını çok büyük ölçüde engeller; emilen enerjinin bir kısmı komşu bölümlerin korunması için refleks kalkanlara akar..
Kinetik hasara karşı Silfelden daha az dayanıklı ve çok daha ince olan Nanozırh katmanının avantajı, enerji saldırılarında-patlamalarda adeta ikinci bir kalkan gibi ciddi ölçüde hasarı emici etkiye sahip olması ve gövdede açılan yaraların üzerini daha o kavga sürerken süratle örtebilmesidir-10 megatonluk kinetik nanozırh 100 megatonluk ışın-lazer saldırısını emer . Kaba bir hesapla zırh altındaki 545 milyon metreküp iç-gövde hacminin her 1 metrekübü 40-80 kiloton hasar emer.

Gemi gövdesi çeşitli ana bölümlerden ve alt bölümlerden oluşur. Bu bölümler önemlerine göre farklı ölçülerde koruma ve dayanıklılığa sahiptir.

Ulaşım Sistemleri: Gemi içinde uzak mesafeleri bağlayan Teleport Odaları sayesinde anında ulaşımda mümkün. Gemi içinde asıl ulaşım Asansörler ve Yatay Tüpler ile sağlanır.
Yakın mesafe gemiden gemiye ulaşım için büyük Grekul Teleport Çemberleri kullanılır. Teleport sistemi Malzeme-Cephane ikmali ve Kalkansız bölgelere hızlı indirme harekatları için de kullanılır. Elektronik kalkanlar ya da Güç Kalkanları ile korunan bölgelere destekli-sinsice indirme için Uçandaire mekikler kullanılır.

Sensörler: Aktif uzun menzilli sensör menzili 1200 ışıkyılı-pasif sensör menzili 600 ışıkyılı. Yakın mesafe tam tarama menzili 3 milyon km ile 18 milyon km arasında değişebilir-10 ışık saniyesi ile 1 ışık dakikası..

Bu gemilerin sensörleri UFOR-Mharjil ve Tüccar gemileri dışındaki bütün HAYALET pelerinli gemileri maximum yakın mesafe sensör menzilinin 5'te 1 mesafede görebilir. Gelişmiş hayalet sistemleri ancak 10 ile 20'de 1 mesafelerde hissedebilir.

Hedefleme Sistemleri: Hedefleme Sistemleri Sensörler ile bağlantılı sistemler olmasına karşılık farklılıkları vardır. Sensörler görüş sağlarken hedefleme sistemleri bu görülen hedef üzerine kilitlenme ve takip vaziflerini görür. TMOL sınıfı gemilerin Hedefleme Sistemleri UFOR-Tüccar-Mharjil dışındaki düşmanlarının ECM ve Hayalet kabiliyetlerinden çok daha etkilidir.


ARAÇ KAPASİTESİ:

1000 adet Robot Avcı
10 adet Büyük mekik
10 adet Savaşçı-Bombacı Destek mekiği
600 Mech ünitesi-Great Centaur
150 adet çeşitli boylarda indirme mekiği
500 adet Kaçış Salı.
16 adet Mechadroid ünitesi-Tamirci ve inşaatçı devler

NOT: Mekiklerin hacmi kadar bir alan kara araçları ve indirme gereçleri için ayrılmıştır.

Silah sistemi:


NOT1: Fizik yasaları uzay ortamında belli bir ivme ile hareket eden cisimlerin karşı bir güç uygulanana kadar o ivme ile sonsuza kadar gitmesine izin verse de burada misil silahlar için belirtilen menzil yakıtlarının ve hedefleme sistemlerinin-hedef izleme yeteneklerinin menzilidir. Bu menzili aşan bir füze ya son rotasında çaresizce ilerler ya da kendini imha eder. Işın silahları-enerji silahları da belli bir mesafeye ulaştıktan sonra dağılmaya ve güç kaybetmeye başlar. Etkili menzillere dikkat etmek önemlidir.

NOT2: Atılan silahlar yani mühimmat yani torpido-füze-mermi-bomba tipi silahlar cephane sorunu oluşturur. Cephane bitmesi sorunu yaratmaları bakımından bunların sayısı dikkatle takip edilir ve genelde enerji silahları bu silahların üzerine tercih edilir. Bu silahların etkinliği değil sadece lojistik konular bu silah seçiminde öncelikli kriterdir.

20 adet Ana ışın silahı: BEAM tipi. Aynı yöne-hedefe 10 silah atış yapabilir. Bu silah sistemi sahip olduğu gelişmiş güç alanı ile ışın yönlendirme teknolojisi sayesinde korvet boyutlarında ve çevikliğinde hedeflere kadar sorunsuz kilitlenip atış yapabilir. Overcharge-Aşırı Yükleme özelliği bu silahın gücü 3 katına çıkartılabilir ama o durumda şarj süresi uzar ve bazı sistemler geçici olarak güç kaybı yaşayabilir.
Menzil: 1 milyon km etkili menzil.
Hasar: 10 000 megaton 1 saniyelik hasarı. Toplam 30 000 megaton her silahın 1 tam atışı.
Atış Hızı: 5 saniye şarj, 3 saniye sürekli ışın atış esnasında da yönlendirilebilir.
Cephane Yükü: enerji silahı.

8 adet Railgun istasyonu. Her istasyonda 4 atım yolu. Asıl hedefi yer hedefleri-uzay istasyonları-hareketsiz hedefler ve destroyer ile üzeri büyüklükteki hedeflerdir. Daha küçük hedefleri vurması zorlaşır ve isabet oranı düşer.
Menzil: 60 000 km
Hasar: 5 megaton saf kinetik hasar. Savaş başlıklı mermilerin gücü 250 megaton ölçeğinde.
Atış Hızı: 3 saniyede 1 atış- her yol. hızı arttırmak isabet etkinliğini olumsuz etkiler.
Cephane Yükü: Toplam 12 000 atış

160 adet Misil fırlatıcısı: Kinetik-Yüklenebilir misiller: Kısa mesafe savunma-saldırı füzeleri. Avcılara ve füzelere-korvetlere karşı kullanılırlar genelde. Füzeler akıllıdır ve atıldıklarında kendi gemilerini ve dost gemileri savunurlar. Hedefleri yok edilmiş ise başka hedefe dönerler ya da kendilerini etkisizleştirip toplama silolarına geri dönerler-boşa gitmez bu füzeler. Anti-madde başlıkları da kullanırlar.
Menzil: 50 000 km
Hasar: 50 kiloton-500 megaton
Atış Hızı: Her fırlatıcı saniyede 12 füze atabilir. Yeniden yükleme 5 saniye sürer.
Cephane Yükü: 100 000 misil.

4 adet Anti-madde topu yerleşimi: 30 bin kilometre ötesinde silah süratle güç kaybetmeye başlar. Yakın savunma ve alan etkili vuruş sistemidir.
Menzil: 30 000 km
Hasar: 5000 megaton her saniyede.
Atış Hızı: 3 saniye süren yönlendirilebilir atış ile geniş bir yakın-koniyi bombalayabilir. Soğuma 1 saniye
Cephane Yükü: -

10 Mayın fırlatıcı sistem: Savunma amaçlı akıllı tasarım.
Menzil: 20 000 km
Hasar: Kiloton ölçüsünden 10 000 megatona kadar saldırı yükü taşıyabilirler.
Atış Hızı: Saniyede 4-10 mayın saçabilen 8 fırlatıcı.
Cephane Yükü: Farklı boyutlarda 25 000 kadar mayın. Drednot vurucu mayınlardan 300 tane mevcut.

400 Savunma tareti: 3'LÜ savunucu sistemi. Anti-avcı kinetik namlusu ve füzesavar lazer namlusu . Plazma karşılayıcı kinetik kütle paketi fırlatıcısı.
Menzil: 2000 km
Hasar: Maximum 5 kilotonluk vuruşlar yapabilir bir taret.
Atış Hızı: Saniyede 5 ila 24 hedefe saldırabilir ama ECM ve hedefin çevikliği-hızı-büyüklüğü önemli.
Cephane Yükü: Enerji silahları.

60 adet Enerji topu tareti: Avcı ve küçük misil vurma kabiliyeti-esnekliği pek iyi olmasa da korvetler ve üzeri büyüklükteki hedefler için tam bir kabus olur bu silah. Atış hızı ve gücü-atım süresi ayarlanarak değiştirilebilir.
Menzil: 60 000 km(menzili arttırıldıkça etkinliği azalır)
Hasar: 500 megaton 1 saniyelik 1 atışta.
Atış Hızı: Normalde 1 saniye aralıklarla 1 saniye boyunca atış yapabilir. Farklı güç ve hız ayarları ile atış hızı ve süresi değiştirilebilir.
Cephane Yükü: Enerji silahı.

4 adet Ağır İyon Topu: Söz konusu silah standart enerji hasarı verirken Kalkan ve Elektronik sistemlere normalden 10-30 kat hasar verir.
Menzil: 100 000 km
Hasar: 5000 megatonluk enerji vuruşları 50 bin ila 150 binlik hasar verir hedef kalkana ve hedefin elektroniklerine..
Atış Hızı: 2 saniyede 1 atış
Cephane Yükü: Enerji silahı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder