12 Eylül 2009 Cumartesi

Tersane: Mharjil-Şarkısöyleyen sınıfı

Model: Şarkısöyleyen sınıfı
Sınıf: Drednot-Kariyer
Mürettebat: 1000 kadar Mavi İnsan-Ravard-Dansçı ve 1 adet Işıldayan kolonisi ve bazen de 1 Bebek Ozan.
Birlikler: Işıldayan Droidlerden küçük bir orduyu birkaç dakikada yaratabilecek enerji*madde sentezleyicisi.
Işıkaltı sürat: Işıkhızının %85'i. 85 PSL.
Atmosfere giriş kabiliyeti: Mevcut. Antiyerçekimi sistemleri var.
FTL sistemi: Hiperuzay Çekirdeği, saatte 15 000 ışıkyılı.
Maximum Menzili: Güneşlerden ya da gezegenlerden-asteroid kuşaklarından materyal hasatlayarak enerji-madde sentezleme metoduyla limitsiz menzile erişir.

Yükseklik: 530 metre
Boy: 3800 metre
Genişlik: 760 metre

1milyar 235 milyon metreküp

ÖZEL:

Warp Flash manevrası kabiliyeti ile bir göz kırpımlık sürede birkaç bin ışık yılı mesafeye sıçrayabilir. Bu manevra yaklaşık 15 dakika içinde soğuyarak ikinci defa kullanılabilir. 15 dakika dolmadan kullanımında %20 ihtimalle FLASH Çekirdeği bozulur ve onarımı gerekir.

Şarkısöyleyenler canlı gemilerdir. İlk omurga inşaatları parçaların birleşmesi ile süratle yapıldıktan sonra gövdenin farklı bölümlerinde aynı anda inşaat ve büyüme süratle devam eder. Gemiler hem canlı gibi büyür hem de inşa edilir. Yüksek enerji ve hazır malzemeler ile bir geminin var edilmesi 1-2 hafta kadar süre içinde olur. Mharjil inşaat tekniğinin avantajı yaklaşık olarak aynı anlarda çok sayıda geminin inşaatının beraberce başlatılıp yüürütülebilmesi.
Bu gemilerin bilinci var ve bunlar Mharjil'in bir parçası olarak varoluşlarının farkında. Mharjil için ölürler ve yaşarlar. Kaptana ve yetkili subaylara itaatkar olan bu gemilerin herbirinin kendi karakteri ve kendine has evrimi var. Her gemi mürettebatı ve kullanım şartlarına göre evrimleşip değişir-gelişir. İki Şarkısöyleyen gemi çok benziyor olsa da asla aynı değildir.

Şarkısöyleyenlerin HAYALET özelliği tüm diğer Mharjil gemilerinde olduğu gibi mevcuttur.

Şarkı söyleyenlerin içinde Mharjil için çok geniş bir yaşam alanı ve çok miktarda su mevcuttur. Şarkısöyleyenler savaşın dışında keşif ve bilim gemileri olarak da çok geniş imkanlara sahiptir. Personel ve birlik kapasitesi sayıca düşük olsa da bu kavgada asla bir zaafiyet yaratmaz. Bu gemiler kavgada tek başlarına bir Grekul Kale gemisi grubunu dağıtıp çöpe çevirebilir.

Mharjil savunmacı bir kültüre sahip. Silahları çok güçlü ve etkili olmasına karşılık bunları saldırıdan ziyade savunma için kullanır. Mharjil uzayında 2027 yılı başından itibaren katlanarak artan sayıda Şarkısöyleyenler, Kristal Kaleler ve Kristal Kuleler görülmeye başlandı. Kristal Şehirler olarak anılan savaş üslerinin de sayıca artmasına rağmen Mharjil Samanyolu içinde polisten ziyade arabulucu ve sığınak-dengeleyici-koruyucu bir adil kuvvet olmayı seçti. Mavi İttifak'la hareket ederken bile Mharjil harekete geçmeden evvel durumları ayrıntıları ile ince ince tartması ile şöhret kazandı.

Mharjil savaşmayı pek sevmez ama bir kez savaş alanına çıktı mı orada eser. Mharjil saldırıları çok hızlı ve çok sert vuran çok kararlı-cesur yıldırım harekatlarıdır.

Mharjil kaşif ve bilimadamı-sanatçı bir soy olarak üne sahiptir. Adil ve erdemli olmaları ile de tanınırlar. Şarkısöyleyenlerin gittiği ve görüldüğü heryerde Mharjil imajı da onunla beraber ışıldar.

Şarkısöyleyenler Mharjil filosunun belkemiğidir. Bu gemiler çok dengeli ve vurucu gemilerdir.

Mharjil gemilerinde ana renk pembemsi-morumsu hoş bir renk kombinasyonu idi. Dünya ile İttifak kurulduğunda bu Mharjil için de bir dönüm notasıydı ve buna işaret edercesine değişimi taçlandırmak için neredeyse bütün gemilerin renkleri Mavi ağırlıklı tonlara kaydırıldı. Bazı özel gemiler farklı renklere sahip olsa da filonun genelinde bu yeni renkler kabul gördü.


Güç Sistemi: Mharjil Biyo-Müzik Kristal Çekirdeği. Çalışma prensibi ve güç üretim sınırları tam olarak bilinmiyor.
Kalkan: 5 MİLYAR(5 000 000 000) megaton olarak tahmin ediliyor.
Aşırı yüklenme sınırı Kalkan havuzunun %40'ı kadar bir hasarı 1 saniyede alma durumunda oluşabilir.

Şarkısöyleyen kalkanı gezegenleri içine alıp koruyabilecek güçte sağlam korunaklardır.

Kalkan enerji havuzu boşalana kadar tam bir koruma ve sızdırmazlık sağlar. Sadece aşırı yüklenme-yüklemeye yaklaşma durumlarında iç sistemlere hasar verebilmesi söz konusu olabilir. Aşırı yüklenmeler kalkanı devredışı bırakabilir ya da kalan gücü %5-60 oranlarında tüketebilir.
Kalkan Şarj hızı: 15 dakika. Bu gemiler kalkanları düştükten sonra bile çok ciddi hasara karşı durabilir. Kalın zırhları ve iç alçaltıcı güç alanları alınan hasarı çok azaltır.
Kendini Tamir Kapasitesi: Bir Şarkısöyleyenin Biyo teknolojisi yeterli materyal ve enerji ile en kritik yapısal hasarları bile çok uygun bir sürede tamir edebilme yeteneğine sahip. Materyal stokları tükendiğinde gemi daha az önemli kısımlarını feda ederek öncelikli fonksiyonlarını onarır.

Zırh tipi: Biyolojik Mharjil gemi zırhı-Coralin ve kristal zırh-crysteel.
Coralin biyolojik tabanlı sert ve esnek bir zırh tasarımıdır. Canlı yapısı ile kendini tamir edebilir.
Crysyteel kristal-çelik melezi sayılabilecek özelliklere sahip bir alaşımdır ve özellikle enerji hasarlarına karşı büyük ölçekte bir koruma sağlar. Crysteel Işıldayanlar tarafından dron avcıların üretiminde ve tüm diğer üretimlerinde çok yoğunlukla kullanılır.
Şarkısöyleyenler 220 milyon megaton hasar aldığında tedavi edilemeyecek hale gelmiş ölü bir kütleye dönüşür. 246 milyon megaton hasar ile parça parça olmuş demektir.

Biyolojik zırh 100 metre çapında ve 20 metre derinliğinde bir hasarı 30 saniyede kapatır. Pi*r2*h eşittir 157 bin metreküp açık yara hasarı 30 saniyede kapanır-onarılır.

Şarkısöyleyenin Coralin zırhı 4000 megatona kadar ince- 12000 megatona kadar kalın zırh koruması verirken gemi iskeletinde bu dayanıklılık daha fazladı. Crysteel zırh ve bölümlerin statik alçaltıcı güç alanları ve de iskeleti saran koruyucu güç olukları da içeriye vurabilen darbelerin hasar yayılımını çok büyük ölçüde engeller; emilen enerji süratle tedavi ve yeniden yapılanmaya akar.

Kaba bir hesapla zırh altındaki 1milyar 235 milyon metreküp iç-gövde hacminin her 1 metrekübü 80-180 kiloton hasar emer.

Sensörler: Aktif uzun menzilli sensör menzili 8000 ışıkyılı-pasif sensör menzili 4000 ışıkyılı. Gelişmiş yakın mesafe tam tarama menzili 180 milyon km ile 900 milyon km arasında değişebilir.

ARAÇ KAPASİTESİ:

Dış gövdede- 1600 Kristal Avcı
Her Şarkısöyleyen 6 adet Yıldız Korveti ile gezer-ayrılmaz.
30 adet Ajar nakliye mekiği

Silah sistemi:

1 adet Ozan Kılıcı Savaş Sistemi: Gücün doğası ve sınırları, neler yapabileceği tam olarak bilinmiyor. Telepatik tabanlı bir silah olan bu sistem bir Grekul Kale Gemisini rahatlıkla personel-robot-bilgisayar gücü alanlarında tamamen güçsüz ve çaresiz bırakabilmesi ile tanındı. Sistem tam anlamı ile kusursuz biçimde düşman gemiyi ve içindekileri zarar vermeden etkisizleştirmeye muktedir biçimde kullanıldı.
Menzil: 1 milyon km'den %100 etkili saldırısı görüldü.. Menzili tam olarak bilinmiyor.
Hasar: Düşman gemilerini ve geminin canlı-cansız-bilgisayar mürettebatını zarar vermeden etkisiz hale getirebilen gizemli bir silah. Etkisi tam olarak bilinmiyor.
Atış hızı: Anında etki eden uzay-zaman silahı. Atışının soğuma süresi bilinmiyor.
Cephane yükü: Enerji-telepati tabanlı silah. Güç kaynağı tam olarak bilinmiyor.

1 adet Ana ışın silahı: Kristal Boynuz. Psişik Enerji Topu. Overcharge ile gücü 3 kat arttırılabilir ama soğuma süresi de 3 kat artar.
Menzil: 3 milyon km etkili menzil.
Hasar: 600 000 megaton 1 saniyelik hasarı. Toplam 1 800 000 megaton silahın 1 tam atışı.
Atış Hızı: 1 saniye soğuma, 3 saniye sürekli ışın atış esnasında da yönlendirilebilir.
Cephane Yükü: enerji silahı.

14 adet Göz Topu-Ana Enerji silahları: 7*2=14. Hiper yoğun-odaklanmış ışın silahı.
Menzil: 150 000 km etkili menzil.
Hasar: 15 000 megaton/saniyelik neşter-testere vuruşu ile ince-nokta müdahalelerde bulunur ve gemileri keserek etkisizleştirebilir.
Atış Hızı: 45 saniye kesintisiz atış ve 3 saniye soğuma.
Cephane Yükü: enerji silahı.

4 adet kıç ışın silahı: Elektrik Işını Dikenleri.
Menzili: 120 000 km
Hasar: 40 000 megaton 1 saniyelik hasarı. Toplam 120 000 megaton her silahın 1 tam atışı.
Atış Hızı: 1 saniye şarj, 3 saniye sürekli ışın atış esnasında da yönlendirilebilir.
Cephane Yükü: enerji silahı.

2 adet Ağır İyon Topu: Söz konusu silah standart enerji hasarı verirken Kalkan ve Elektronik sistemlere normalden 10-30 kat hasar verir.
Menzil: 100 000 km
Hasar: 15 000 megatonluk enerji vuruşları 150 bin ila 450 binlik hasar verir hedef kalkana ve hedefin elektroniklerine..
Atış Hızı: 2 saniyede 1 atış
Cephane Yükü: Enerji silahı

2 adet Nötron topu: Canlılara ve biyolojik yapılara-sistemlere hasarı katlanır.
Menzil: 100 000 km
Hasar: 15 000 megatonluk enerji vuruşları 150 bin ila 450 binlik hasar verir hedef canlılara ve biyolojik sistemlere
Atış Hızı: 2 saniyede 1 atış
Cephane Yükü: Enerji silahı

Çivi misillleri: Geminin dış zırhının çeşitli yerlerindeki ceplerde bulunan bu yarım akıllı balık misiller Şarkısöyleyenin saldırgan savunma mekanizmasıdır. Misillere ve avcılara-korvetlere karşı oldukça etkililer. Şarj edilerek saldırı güçleri 50 megatona çıkarlabilir.
Menzil: 750 000 km
Hasar: 50 kiloton-50 megaton.
Atış Hızı: Her fırlatıcı saniyede 60 füze atabilir. Yeniden yükleme 3 saniye sürer.
Cephane Yükü: 350 000 misil.

Kıvılcım misilleri: Su püskürtme gibi bu güçlü torpidolardan bir bulut püskürterek saldırabilir. Işıldayan ürünü yapay zekaya sahip misiller ECM'den etkilenmeden hedefini süratle yakalar ve yok eder. Boşta kalan misiller yeni hedeflerini seçer ya da atıldığı geminin silolarına geri döner. Ufak tefek misiller olmasına karşın sert vurur bunlar.
Menzil: 20 milyon km
Hasar: 10 000 megaton normal vuruş-100 bin megatonluk kalkan hasarı verir eğer iyon başlığı varsa.
Atış Hızı: “Hava deliği” aralığından saniyede 1300 Kıvılcım püskürtebilir.
Cephane Yükü: 100 000 adet

Kristal Kirpi Kapsülleri: İrili ufaklı, gövde üzerindeki bu yapılar aslında çok önemsiz olsa da atış anı geldiğinde moleküler yapıları değiştiriliyor ve istenen güç-etki ile şarj edilerek güdümlü ya da balistik olarak fırlatılıyor. Mayın-delici misil ve alan etkili vuruş-bombardıman görevleri ile kullanılabilir.
Menzil: 500 000 km
Hasar: 1-50 000 megaton
Atış Hızı: Belirsiz
Cephane Yükü: 500 000

400 adet Kristal Bariyer Yansıtıcıları: Savunma silahı. Gelen saldırıya karşı nokta güç alanları ve itiçi-çekici ışınlar yansıtabilir ya da gravitik ışınlarla hedefe ciddi hasar verebilir. Pek çok Yansıtıcı aynı noktayı korumak için güç birleştirdiğinde o bölgede yoğun bir bariyer yüzey oluşur.
Menzil: 50 000 km
Hasar: Maximum 800 kilotonluk vuruşlar-savunmalar yapabilir bir taret.
Atış Hızı: Saniyede 15 ila 100 hedefe saldırabilir ama ECM ve hedefin çevikliği-hızı-büyüklüğü önemli.
Cephane Yükü: Enerji silahları

NOT1: Fizik yasaları uzay ortamında belli bir ivme ile hareket eden cisimlerin karşı bir güç uygulanana kadar o ivme ile sonsuza kadar gitmesine izin verse de burada misil silahlar için belirtilen menzil yakıtlarının ve hedefleme sistemlerinin-hedef izleme yeteneklerinin menzilidir. Bu menzili aşan bir füze ya son rotasında çaresizce ilerler ya da kendini imha eder. Işın silahları-enerji silahları da belli bir mesafeye ulaştıktan sonra dağılmaya ve güç kaybetmeye başlar. Etkili menzillere dikkat etmek önemlidir.

NOT2: Atılan silahlar yani mühimmat yani torpido-füze-mermi-bomba tipi silahlar cephane sorunu oluşturur. Cephane bitmesi sorunu yaratmaları bakımından bunların sayısı dikkatle takip edilir ve genelde enerji silahları bu silahların üzerine tercih edilir. Bu silahların etkinliği değil sadece lojistik konular bu silah seçiminde öncelikli kriterdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder