5 Ekim 2009 Pazartesi

Fabrika: Gladyatör ünitesi

Kimden Gri Maden



Model: Gladyatör
Sınıf: Mekanize Savaş Ünitesi
Mürettebat: 1 Pilot. 1 yolcuyu sıkışık biçimde kurtarabilir. Acil durumlarda çok sıkışık ve çok rahatsız biçimde 2 kişiyi kurtardığı da görülmüştür.

Birlikler: Drop Droid üniteleri ve Android savaşçılarına da komuta edebilen Savaş Destek Bilgisayarı-Maestro05 sayesinde kontrolü altında ciddi sayıda dron üniteyle dolaşabilir.

Sürat: Karada: Saatte 120(upgrade: 250 km/h) km hızla koşabilir. Havada: 6WINGS sistemi ile saatte 1600(upgrade: 2400 km/h) km hıza ulaşabilir.
Atmosfere giriş kabiliyeti: Kalkanı aktifken atmosfere girişi sorunsuz biçimde başarabilir. 6WINGS ya da diğer WINGS Paketleri sayesinde yere rahatça inebilir-uçabilir-sıçrama ve süzülme kabiliyetlerine erişebilir.

Maximum Menzili: Tam kapasite muharebe kabiliyeti 10-15 gün arasında değişir. Pilotunu 2 hafta tam kapasite ile uyanık ve 3 ay komada canlı tutabilecek yaşam destek sistemi COMASIS'e sahip. COMASIS uzay şartlarında bile yüksek verimle çalışabilen bir sistemdir.

Yükseklik: 9 metre
Kalınlık: 3 metre
Genişlik: 5 buçuk metre
135 metreküp kabul ediyorum.

Güç Sistemi: Liquin Jeneratörü ve Güç Hücreleri

Sensörler: Aktif sensör: 3 milyon km. Pasif Sensör: 1 milyon km
Tam Tarama Yakın Sensörleri: Karada ve atmosfer içinde asıl güvenilen sistemler bu sensörler. Etkili menzilleri 2000-3000 km arasında

ECM ve Diğer Savunma Kabiliyetleri: Satura02C Mech Modeli; karşı önlem pakedi chaff-flare ve decoy sistemleri ile de desteklenmiştir. 4 Lazer tareti(öncelikli varlık sebebi köpekcek sürülerine karşı sert bir lazer barajı kurmak-STICK Sistemi olarak anılır.)savunmaya atandığında antimisil savunma tareti olarak çalışır.

Hedefleme Sistemi: Avcıgözler Hedefleme sistemi; Aynı anda 800 hedefi izleyebilir ve 200 hedefe kilitlenip atış sıralaması yapabilir.

Yapay zeka-Bilgisayar: Dropilon MECHAZOIDI Modeli; Kara ve Hava savaşında MECH ünitelere yardım için proglanmış savaş destek ve komuta sistemi. Ve Maestro05 sistemi.

Her MECH kendi pilotu ile uyum geliştiren bir yazılım sayesinde onun verdiği emirlere aşinalık kazanır ve zaman içinde pilotsuz savaşması gereken anlarda bu pilot deneyim-tarz-bilgisinden destek alır. Yazılım pilotlara daha hızlı seçenekler geliştirir ve gelebilecek emirleri önceden öngörerek bazı hazırlıkları kendiliğinden yapabilir-sıraya önceden koyabilir. Her MECH kendi pilotu ile onun tercih ettiği bir ses-cinsiyet-görsel-holografik imaj ile iletişim kurabilir.

MECH bilgisayarı-yapay zekası canlı-bilinçli değildir ama iyi programlanmış ve tecrübe kazanabilen bir bilgisayardır.

Kalkan: 50 megaton
Kalkan Şarj hızı: 1 saat
Gövde Dayanıklılığı: Hurda Limiti: 115 kiloton Parçalanma Limiti: 140 kiloton
Kendini Tamir Kapasitesi: 24 saate 30 kiloton hasar onarabilen kendini tamir sistemi.
Zırh tipi: Allox 1050 ve NAS2
Zırh gücü: İnce Zırh: 5 kiloton Kalın Zırh: 7 kiloton

Ulaşım sistemi: Kısa menzilli pilot teleportasyon sistemi pilotunu birkaç km uzaktan kokpite ışınlayabilir. Çekici-yakalayıcı ışın sistemi ile 10 tona kadar yükleri kaldırıp rahatça taşıyabilir ya da itebilir-çekebilir.

Açıklamalar..

Gladyatör Üniteleri ilk kez İzsürücü filo tarafından kullanıldı. İlk günden bu yana kara kuvvetlerindeki piyadelerin gözbebeği olan bu üniteler kısa sürede sayısız modernizasyon geçirdi ve pek çok yenilik ile tasarımları süratle geliştirilip çeşitlendirildi.

Mechlerin çeşitli ortam ve görevler için çeşitli destek kitleri-PACK'ler ile donatılması standart bir durum oldu. Bu PACK'ler arasında en ilginçlerden bazıları MECH ünitelere gelişmiş hava muharebe kabiliyeti ve uzaya çıkma imkanı veren 6WINGS PACK Sistemi ile Yörüngeden yumuşak inişe-kontrollü kaba uçuşa imkan veren 3WINGS PACK Sistemi olarak anılabilir. 2WINGS PACK Sistemi yüksek sıçramalar ve süzülme için destek verirken 1WING PACK ile savaş manevraları esnasında ani hareketleri yer yüzeyinde kayarcasına sürat ve yumuşaklıkla yapmak mümkün.

1WING Sistemi az yer tuttuğundan diğer pek çok destek PACK sistemi ile birlikte sorunsuzca kullanılabiliyor ve adeta Standart hale gelmiş çok yaygın bir PACK. Sırttaki standart ani manevra roketleri bu PACK sistemler ile birlikte kullanıldığında Gladyatör mechleri cidden seyre değer cengaverler olarak savaş alanında boy gösteriyor.

Mech ünitelerin diğer bazı PACK sistemleri onların daha çok kalkan, daha çok cephane, farklı misil ve silah yükü taşımasına, Hayaletlik, güçlü sensör ya da tamir gereçleri-yük taşımasına imkan verebiliyor.

Gladyatörler DRON olarak da-pilotsuz biçimde ya da uzaktan kumanda ile kullanılabilir. Yine de asıl kıymetleri ve tüm kabiliyetleri kokpitinden bir pilot tarafından kullanıldığında ortaya çıkar.

Gladyatörlerin ilk ilham kaynağı 2010 yılında bütün dünyada yeni bir mech-anime çılgınlığı başlatan Günahkar Krallar dizisiydi. Anime diziyi takip eden romanları ve bilgisayar oyunları, dizinin müziklerini yapan gurubun konserleri ile MECH çılgınlığı çığ gibi büyümüştü. Barışçılar isimli hit oyunun yapımcıları tarafından piyasaya sürülen oyun -Pandora'nın Kışı- kısa sürede beklenenin çok üzerinde bir satış başarısı sağlamıştı. Oyunun fanatikleri tarafından yeniden yazılan kodunu kullanan gayrı resmi eklentisi kısa sürede her yere yayılmıştı. Havoc-Yıkım çok ayrıntılı bir similasyon olarak kabul edilmiş ve özel turnuvaları düzenlenir olmuştu.

Grekul ile ilk savaş olan Mavi Uyanış Operasyonu sonrasındaki dönemde uzaydan diğer gezegenlere yapılan indirmeler için yeni savaş taktikleri düşünülüyordu. UFOR Kurmay Heyeti çeşitli seçenekleri değerlendiriyordu. İzsürücü Filo bünyesindeki mühendis ve tasarımcılar komutanların isteklerine ilk Gladyatörün prototipi ile cevap verdiklerinde tasarımın kökü HAVOC'dan geliyordu. İlk Gladyatör pilotları arasında çok sayıda HAVOC oyuncusu olması kısa sürede dikkat çekmişti. Havoc ve diğer Pandora Kışı eklentilerinin kodları kısa sürede Gladyatör similasyonu olmaları için yeniden yazılıyordu.

Usta bir pilotun elindeki bir Gladyatör düşman üsleri üzerine çok kısa sürede çok büyük bir felaket olarak çökebilecek kapasiteye sahiptir. Tek bir Gladyatör bile savaş alanında çok şeyi değiştirebilir.

Gladyatör ünitelerinin piyadeler ve diğer kara üniteleri ile beraber yakın muharebe görevlerinde kullanılmak için tasarlanması onların silahlarının seçiminde etkili olmuş bir kriter. Gladyatör silahları genelde dost ateşi sorununu azaltmak adına nokta etkili ya da kontrollü alanlarda etkili silahlardan oluşur. Çok daha güçlü silahlar ile donatılabilmeleri mümkün olmasına karşılık genelde Kara Savaşı-Yakın Destek Konfigürasyonu ile sahaya çıkarılırlar. Güçlü Işın silahları ve füzeler genelde hava savaşı görevleri ile uzaydaki gemi nokta güvenlik görevlerinde kullanıma yetkilendirilir.

ARAÇ KAPASİTESİ

10 adet İşaretleyici Dron ünitesi; Pinpoeen, sırtındaki uygun noktalarda kenetlidir.
Bu üniteler 2200 km/saat süratle uçabilir ve genelde bir insan kafası yüksekliğinde havada süzülür. 40 santimetre yüksekliğinde, 30 santimetre çapında bir yumurtayı andıran bu robotlar çok kullanışlıdır.

Bina içlerinde arama ya da çevrede piyade keşfi sağlayabilir. Basit lazer tabancası gücünde antipiyade- bayıltıcı-öldürücü-kesici-kaynak yapıcı silahları var. Bina içinde onarım-keşif yapmaya, bloklanmış yolları açmaya, konsolları kullanmaya, bilgisayarlara girmeye, engelleri aşmaya muktedir akıllı robot sistemlerdir bunlar.

ÖZEL NOT: Savaşdışı kullanım.

Prototipin testleri aşıp seri seri üretime başlanıldığı günden itibaren Gladyatör Tipi mechlerin farklı amaçlar için modifikasyonu da gündemdeydi. Bu modifiye edilmiş tasarımlar arasında Çekiçel Modeli Tamirci ve İnşaatçı odaklı bir tasarımdır ve gerek askeri gerek sivil alanda son derece yaygın biçimde kullanılır.

Çekiçel için konuşulduğunda bu mech savaş alanlarında gezen abisinin aksine silah taşımaz.

Tamir ve inşaat için kullandığı Materyal Meşalesi Sistemi maddeyi demateryalize edip istenen formda yeniden materyalize edebilmesi ile hem onarım hem inşaatta kullanılır.

İnşaat ve onarımın karmaşıklık-basitlik derecesine göre-eldeki hazır parçaların varlığı etkenine göre saatte 5 metreküp ile 80 metreküp arasında inşaat ve onarım yapabilir. Dronlarının kabiliyeti de 1 ile 16 metreküp arasında değişir.

Tamir ve inşaat için endüstriyel sentezleme kabiliyetini kullanırken kendine uygun gelişmiş aletler sentezleyebildiği gibi hafızasındaki bir iki savunma gerecini de gerekirse üretebilir-bununla beraber Materyal Meşalesi özellikle yakın ve vücut teması mesafede zaten son derece yok edici bir savunma silahıdır doğası gereği..
Dokunaç tipli-yılansı uzun avuç içi kolları ile insan boyutlarının gerekeceği ince onarım ve inşaatları bile araç ve bina içlerinde yapabilir, Yanında taşıdığı dronları da silah yerine minik Materyal Meşaleleri taşıyarak insanın bile giremeyeceği yerlerde bile onarım ve inşaata imkan verir.

Silah sistemi:

Dukezooka bazuka silahı(Opsionel Uzay-Hava Savaşı Silah sistemi): Ayarlanabilir güç seviyesi özelliği ile kiloton boyutlarına kadar indirebilir vuruşlarını. Enerji mızraklarını ışık hızına yakın hızlarda atar.
Menzil: 10 000 km.(uzayda) 1000 km (atmosfer içinde)
Hasar: 10 megaton (max. 1 atış)
Atış Hızı: Saniyede 1 atış mümkün.
Cephane Yükü: 20 atışlık hazır şarj taşır silahın güç hücreleri

Ravager2M Topu-SAĞ ELDE TAŞINIR(Opsiyonel olarak bu silah taşınmadığında genelde sol ele bir KALKAN alınır ve sağ elde MCR1 taşınır.)
Ana silah. Cephaneli. Genelde hava-uzay savaşlarında avcı-mekiklere-korvetlere karşı ve karadaki Zırhlı-büyük hedeflere uzun mesafeden vuruşta ya da topçu-havan tipi bombardımanda kullanılır. Ağır silah sayılır kara savaşında.
Menzil: Atmosfer içinde 600-uzayda 10 000 km
Hasar: 1 kiloton max nokta-kinetik vuruşu ve 15 kiloton enerjiyle şarj edilmiş savaş başlıklı vuruşu.
Atış Hızı: Saniyede 100 mermi atabilir ama pilotlar cephaneyi iyi kullanmak için atış hızını saniyede 3-6 mermiye ya da tek tek atım moduna indirebilir. Silah vuruş gücü farklı seviyelere indirilebilir ve dostlara vuruş ihtimali yakın muharebede azaltılır.
Cephane Yükü: Silah üzerinde 180 mermilik kartuş-hazne mevcut. Normalde her biri 90 mermi taşıyan kartuşlardan 8 yedek taşır. Bu sayı Pilotun seçimi ve Görevin yapısına göre artabilir.


Magling ComboR1 Tüfeği (MCR1) -SOL ELDE TAŞINIR
En çok kullanılan yakın-orta mesafe silahı. (1)- Lazer silahı, (2)- bayıltıcı-öldürücü enerji tüfeği, (3)-projektil magling ana ünitesi, (4)- çok amaçlı cephane seçenekli lançer ünitesi ile modifiye edilmiş bir silah.
Menzil: 20 km.
1- Hasar: 1000 megajoule. Ayarlanabilir güçlü saldırı silahı, 200 joule çok zayıf hasardan 1000 megajoule maximum hasara kadar farklı seviyelerde ayarlanabilir.
2- Hasar: 10 megajoule koni etkili bombardıman ateşi ya da bayıltıcı koni vuruşu etkisi yapabilir – nokta vuruşu yapabilir. Köpekcek ve öcü kızartıcı alan saldırısı.
3- Hasar: 100 megajoule tek bir manyetik gatling(magling) atışın maksimum gücü. Tanksavar.
Atış Hızı: Saniyede 100 mermiye kadar çıkabilir ama pilotlar genelde 3-6-20 ya da tek tek atım gibi daha yavaş ayarları kullanır.
Cephane Yükü: 6000 mermi.
4- Hasar: 1 megajoule-10 megajoule patlayıcılar standart. Anti piyade tipi silah. Lançer mermileri insan boyutlarında sokak-piyade savaşında kullanıma uygun bomba ve destek mühimmatı atmaya muktedir. Özel mühimmat arasında neler var?: Atıldığı yerde koruyucu bir güç kubbesi yaratan mini kalkan küpü, atıldığı yerde kristal kökenli teknolojisi ile tümsek-çukur-duvar oluşturan terragrenada el bombaları, EMP mini bombaları, yangın bombaları.. Atıldığı yerde suyu buza-buzu suya çeviren bombalar.. vs..

Combostrike Mod1 Topu(CSM1) -İKİ ELDE TAŞINIR!! – Çok özellikli KARACI tipi MECH Fighter silahı.
Çok kullanılan yakın-orta mesafe silahı. (1)- Magling; kinetik balistik silah, zırh delici ve içten patlamalı iki tip mermi opsiyonel oranlarda bir arada seçmeli olarak kullanılabilir.(2)- Mikrodalga silahı (3)-Girdap silahı (4)- EMP fişek fırlatıcısı; Elektronik sistemleri ve kristal tabanlı biyolojik elektriksel sistemleri vurmak için etkili bir silahtır. (5)- Nötron zıpkını-ayarlanabilir güç seviyeli nötron boşaltım lançeri; Kovan MECH ünitelerini tek atışta pelteye çevirir(48 atışlık şarjörlü lançer ışık topu atar.) (6)- Çok amaçlı cephane seçenekli yakın mesafe lançer ünitesi; Piyadeye yakın destek silahı çok çeşitli seçeneklerde mühimmat taşıyabilir.
NOT1:Silah çok hızlı kendini şarj gücüne ve ciddi bir entegre cephaneliğe sahiptir. Uzun muharebelerde çok az endişe ile rahatça kullanılabilir.
NOT2: bu silah oldukça cüsseli bir silahtır. İki elde taşınarak kullanılır ve dar tünellerde, sıkışık iç mekanlarda kullanımı zordur-ustalık ister-bazen kullanışsızdır..
Menzil: 20 km.
1- Hasar: 1000 megajoule. Ayarlanabilir güçlü saldırı silahı, 1000 joule çok zayıf hasardan 1000 megajoule maximum hasara kadar farklı seviyelerde ayarlanabilir.
2- Hasar: 10 megajoule koni etkili bombardıman ateşi ya da bayıltıcı koni vuruşu etkisi yapabilir – nokta vuruşu yapabilir. Köpekcek ve öcü kızartıcı alan saldırısı.
3- Hasar: Kasırga tokatları vurup kitleleri savurup atmaya ve acı şiddetle savaş alanının şeklini değiştirmeye yarar. Bir tankı rahatça devirip savurup atar..
4- Hasar: Elektronik ve discharge-feedback hasarı ile sersemletme-sakatlama-etkisizleştirme hasarı verir. Kovan'ın gelişmiş üniteleri üzerinde çok daha etkilidir.
5- Canlı hedefler üzerinde bir nötron bombasının etkilerine sahip taktik saldırı silahı. Maksimum 2 Kiloton enerji hasarına ayarlıyken biyolojik hedefler üzerinde 20 kilotonluk etki gösterir.
6- Piyade sınıfı ve motorize piyade sınıfı mühimmat gücü ile şehir içi savaşlarda destekleyici bir taktik silah sistemi.

Octopuss füzeleri.(Sırttaki rampalardan atılır)
Anti Tank ve sığınak vurucu amaçlıdır; hedefle göz temasının olmadığı engebeli arazi koşullarında ya da temiz vuruşun zor olduğu karışık savaş ortamında kullanılır genelde.
Menzil: 1000 km maksimum.
Hasar: 1000 megajoule-”seçilebilir büyüklükte alan” ya da “nokta etkisi ile zırh delici” olarak kullanılabilir iki ateşleme modu var
Atış Hızı: Saniyede 10 füze.
Cephane Yükü: 36 adet. Toplamda.

STICK Sistemi. DT4 Mini taretler.
4 adet. Savunma ve yakın saldırı için. 2 omuzda, başta, sırtta. Asıl anti-piyade Silahı bu sistem.
Menzil: Havaya 100 km'ye savunma atışları yapabilir. Karada tam vurucu gücü menzili 7 km.
Hasar: Nokta enerji hasarı-250 megajoule/ koni vuruşu-halı bombardıman-1 megajoule
Atış Hızı: Saniyede 24 hedefe atış yapabilir. Enerjisini geniş-dar bir koniye bir vuruş ile saçabilir.
Cephane Yükü:

Tank tipi lançer sistemleri-göğüste, sırtta, bacaklarda dağınık sistemi: FOG(mayın ve çeşitli tiplerde bomba-karşı önlem unsuru fırlatabilir)
Menzil: 1-3 km. Yukarı-ileri
Hasar: Cephane tipine göre değişir. Bombaların gücü alan etkili ve 50 megajoule civarında
Atış Hızı: Saniyede 10-100 fırlatma yapabilen bir sisteme sahip bu mechler.
Cephane Yükü: Cephane tipine göre değişse de ortalama 300 bomba ve 6 karşı önlem pakedi mevcut.

Minicluss füzeleri: Gövdenin çeşitli bölgelerinde dağınık halde bulunan 5 fırlatma noktasından fırlatılırlar. Minyatür Cluster-Küme füzeleri. Alan etkili katil bir saldırı silahı. Akıllıdır. Çok kıyıcıdır. Füze boyutları; 30 cm boyunda ve 5 cm çapında.
Menzil: 100 km maksimum.
Hasar: 10 megajoule- Her bir minicik füzenin gücü.
Atış Hızı:
Cephane Yükü: 500 adet. Toplamda.
Not: İlave harici füze podları ile taşınan silah gücü arttırılabilir..

Ayak taretleri: Nail2 Sistemi(tırnak ve mahmuz olarak da anılır). Railgun.
Çizme taretleri olarak anılan 2 taret yer seviyesindeki köpekcek güruhları üzerine geniş bir koniye yaylım ateşi açmak için konumlandırılan biçici bir silah sistemi.
Menzil: 5 km.
Hasar: 150 000 joule maksimum.
Atış Hızı: Saniyede 12 atış.
Cephane Yükü: 8000 mermi. Toplamda, 2 taret için.

Pençe kılıçlar: Bilekliklerden dışarıya uzatılabilen kılıçların üzerine plazma da yüklenebilir. Çift etkili saldırı için tasarlanmış yakın dövüş silahının zırh delme gücü Kovan Mech ve Korvet üniteleri üzerinde de etkilidir.. Plazma yüklenmeden bile saf vibro kesici gücüyle bu kılıçlar son derece yok edici saldırı gereçleridir. Usta bir Mech pilotu bu kılıçları kullanarak düşman Mech ve Kometleri üzerine ciddi hasar çökertebilir..

M-Kalkan6A. Bu koruyucu bir donanım. Mech ünite bu donanımı bir insanın elinde balistik kalkan taşıması gibi taşır. Bu kalkan hem güç alanı hem balistik olarak koruma sağlar.
Balistik zırhgücü: 70 kiloton.
Hurda limiti: 230 kiloton
Parçalanma limiti: 250 kiloton
Kendini tamir kapasitesi: 12 saatte 25 kiloton
Kalkan Gücü: 150 megaton
Kalkan Şarj: 20 dakika
Modifiye imkanı: Psişik modüller ya da ilave parçalar ile çift kat balistik ya da güç kalkanı sistemi kazanabilir.. Sensör gücü ya da hayaletlik için modifiye edilmiş kalkanlar da seçenekler arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder