13 Ağustos 2012 Pazartesi

Rome, güzel diziydi



Titus Pullo burada ölüm cezasına çarptırılmıştı ve infaz edilecekti. Ama bizim Pullo'nun artık dövüşmeye niyeti yoktu ve ölmek istiyordu. Yaptıklarından kendisi de yorulmuştu. Hata üstüne hata, hep problem... En sonunda da hoşlandığı hatunu ele geçirmek için hatunun kocasını öldürmüş ve buralara gelmişti. Sonunda kafaya dank etmişti yaptıkları ve işte bu depresif haldeydi.

Adam "dövüşmicem, kesin beni de bitsin bu iş" dedikçe üstüne gittiler. "yavrum olmaz öyle, bizim işin de bi raconu var. iki kılıç salla, biraz kaç debelen de biz de ekmekten olmayalım," dediler. Ama Pullo hiç s...lemedi. Taa ki bütün o küfürleşmelerin arasında Aşil Topuğundan yakalanana kadar. XIII. Lejyon. Sezar ile birlikte Galya'yı beraberce feth ettikleri lejyonun adına ve onuruna laf edilince haliyle Pullo da "hööööst" der ve Hulk moduna geçer. "Törtiiiiin!!!" 13, 13, 13 diye bağırarak önüne geleni doğramaya başlar.
Tabii o kadar adama karşı hulk değil bizimki. Sonunda düşmesi kaçınılmaz. bu esnada hep onu izlemekte olan candostu ve eski komutanı Lucius Vorenus da bu noktadan sonra dayanamaz ve politik oyunlar gereği Sezar'ın verdiği "karışma Lucius" emrini çiğneyip arenaya dalar... Gerisi hikaye.
Hatırımda yer etmiş bir sahneydi. Youtube'da gezerken Pullo'nun suratını görünce birden hatırladım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder