26 Temmuz 2010 Pazartesi

YOUTUBE VE DİĞER YASAKLI SİTELERE GİRİŞ

Eğer internette yasaklı sitelere ve özellikle de YOUTUBE'a ulaşamıyorsanız, ulaşmak istiyorsanız bu yazıyı okuyun lütfen.

İnternet yasaklanamaz. Durdurulamaz. Bir yolu kapatırsanız diğer bir milyon yol hala açıktır. Sadece o yola yönelmeniz gerekir.
Uzun uzun laf salatası yapmayacağım. Size BALIK da vermeyeceğim. Size balık tutmayı öğreteceğim. Size şunu yapın bu sitelere girin diye bir reçete yazsam inanın 2 güne kalmaz o yöntemi de yasaklarlar..

İnternet yasaklarıyla başa çıkmanın yolu internetin hızını kullanmaktan geçer. Usanmaz olacaksınız. Mücadeleci olacaksınız. Bir yöntem işe yaramaz hale geldiğinde diğer yönteme döneceksiniz.

Bilgisayarınızın DNS ayarlarını değiştirerek bunu yapabilirsiniz, proxy sayfaları kullanarak o sayfalar üzerinden internete girebilirsiniz, proxy programları kullanabilirsiniz, sansür engelleyici başka basit programları kullanabilirsiniz.. Tabii bu programlardan bazıları da kendi içinde virüs yazılım olabilme riski taşıyor ama şunu da göz önünde bulundurun ki güvenlik ile özgürlük bazen ne yazık ki çakışır. Bugün T.C yasaları ve uygulamaları nedeniyle internetteki elektronik güvenliğimizden feragat edip elektronik özgürlüğümüzü korumak zorunda kalabiliyoruz.. Eğer bilgisayarınızda sağlam bir virüs programı yoksa ya da sürekli banka hareketleriyle uğraşıyorsanız internette riskin hep olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Kısa süre öncesine kadar DNS ayarlarıyla YOUTUBE a girmek mümkündü, sonra baktık ki o da hafiften bozuldu şu son TİB Google Operasyonu ile.. Şimdi başka yöntemleri deniyorum. Memnunum.

İnternet kullanıyorsanız, Google ve YOUTUBE kullanıyorsanız-KULLANMAK İSTYORSANIZ araştırmak zorundasınız. Bir yöntemi değil birkaç tanesini denemek ve işinize yarayan yöntemi bulmak zorundasınız. Bir yol kapalıysa mutlaka açık olan birkaç tanesi vardır.

Google aramalarıyla yasaklı sitelere ve youtube'a giriş yöntemlerini inceleyin, buna vakit ayırın, bu konuda bilgi birikimi edinin, denemeler yapın, yolunuzu açın. Oturduğunuz yerde "tüh youtube'a giremiyom, internette her yer yasaklanmış yahu.." diye ağlanmayın. Bir şeyler yapın. Arayan buluyor. Çevrenizde bilgisayarla uğraşan ve bunun yöntemlerini bilen birileri vardır, internet kafelere gidin ve sorun, internet kafelerde gençlere sorun, mutlaka bulacaksınız..

Özellikle burada "şunu yapın ben bunu yapıyorum" demiyorum. Diyebilirim ama 24 saat içinde o yöntem de çöpe gidecektir. Size balık vermiyorum, balık tutmayı öğrenmenizin vakti geldi diyorum. Gidin ve öğrenin. Daha ne diyeyim.. Biraz araştırırsanız internette giremeyeceğiniz site olmadığını ve 1 dakika almayan basit işlemlerle bu sorunu çözümleyeceğinizi göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder